Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Doug 'Dubb' MacLeod @ Qbus Club Leiden

Als er één artiest is die het verdient om elk jaar de Amerikaanse Blues Music Awards te winnen dan is het Doug ‘Dubb’ MacLeod wel. Hij leerde de blues van de oude meesters en ging er vervolgens de wereld mee over. Met zijn doorleefde stem, imponerende gitaarspel en geweldige verhalen zorgt MacLeod keer op keer voor een show die het publiek aan zijn lippen doet hangen.

Meer info

Matt Bianco @ Gebr. de Nobel

De band rondom zanger Mark Reilly vergaarde diverse, wereldwijde hits met o.a. ‘Half a minute’. Matt Bianco bewijst nog altijd even energiek te zijn als twintig jaar geleden met meer dan genoeg ‘gravity’ om de fans van het eerste uur te verrassen, maar zeker ook een nieuwe groep liefhebbers aan te spreken die door het jazzvirus zijn besmet. De band van Jamie Cullum zal Matt Bianco tijdens dit concert live ondersteunen.

Meer info

Steve Hill @ Qbus Club Leiden

Vakmeester Steve Hill presenteert in zijn enige volledige show in Nederland zijn nieuwste album, 'The One-Man Blues Rock Band'. En Hill is een one-man band; hij speelt gitaar, mondharmonica, zingt en tijdens dit alles speelt hij met zijn voeten bassdrum, snare drum, hi-hats en andere percussie.

Steve Hill toerde onder meer met ZZ Top en won o.a. de Memphis International Blues Challenge 2013. Kortom, een vuige, ruige, rauwe bluesheld die je gezien moet hebben!

Meer info

Suzuki Junzo + Prophetiae Sibyllarum @Vrijplaats Leiden

De Japanse gitarist Suzuki Junzo komt terug naar Leiden met zijn kaalgestripte vorm van 'ghost' blues en experimentele, psychedelische drone/noiserock improvisatie. "The tracks feel like they plot the vaguest contours of folk-blues logic before piloting deeper into increasingly unanchored explorations of single notes and sudden machine gun retorts isolated in dark, black space,” aldus Volcanic Tongue. Wij kunnen het niet beter omschrijven.

Prophetiae Sibyllarum brengen een voorprogramma van ritual noise. Iets wat je als luisteraar gewoon moet ondergaan.

Meer info

Subvert, To Live Among Wolves + Lingering @ Rockcafé Lazaru's

Vanavond is het tijd voor melodische hardcore! The Living. Losing tour brengt Zeelandse screamo punkers naar Leiden met To Live Among Wolves. Begin deze maand brachten ze hun eerste single uit en nu al delen ze het podium met de Leidse hardcore band Subvert, die momenteel tourt met de Popronde en we natuurlijk nog wel kennen van hun geweldige show tijdens onze tweede Clubavond, en het uit Gouda afkomstige Lingering, die voor de energieke opener zullen zorgen. Zin om even helemaal los te gaan? Dan moet je hier heen!

Meer info

Lacuna Coil + Amberian Dawn @ Gebr. de Nobel

Het Italiaanse Lacuna Coil begon in de jaren 90 als gothic metalband, maar maakt nu al dik 10 jaar alternative metal en rock zonder aan de symfonische klanken af te doen, en met genoeg ruimte voor toetsenist Marco Coti Zelati. Deze tour staat volledig in het teken van hun 20-jarig bestaan en de daaraan gekoppelde 119 show in Londen. Eerder dit jaar wonnen ze nog de Metal Hammer Golden Gods Awards en vanavond staan ze gewoon op het zwartste podium van Leiden!

Als support nemen ze de Finse melodische, symponische metal van Amberian Dawn mee.

Meer info