Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Forever Amy @ Gebr. de Nobel

Forever Amy is een eerbetoon aan de tragisch overleden Amy Winehouse. De zoete vocalen van Alba Plano zijn de enige verandering in de samenstelling, aangezien alle overige leden van de oorspronkelijke formatie achter de zangeres aanwezig zijn om haar prachtige nummers te doen herleven. Met een traan en een glimlach kan je genieten van deze vertolking van haar catalogus aan hits.

Meer info

Robert Jon & The Wreck @ Qbus Club Leiden

Met de southern rock van Robert Jon & The Wreck waan je je meteen onder de Mason-Dixon lijn. Met vijf platen achter zich hebben de heren hun stijl inmiddels gevonden, en met passie, piano en pareltjes aan nummers mag die er wezen ook. Ze zijn niet te verlegen om het publiek mee te slepen in werk dat de gebruikelijke tijdspanne van een radiohitje ruim overschrijdt. Kom ook kijken wat ze allemaal uit de kast halen tijdens dit bijzondere optreden.

Meer info

Amenra + Josef Van Wissem @ Leidse Schouwburg

Het is een bijzonder weekend voor liefhebbers van de Belgische doom/post-metal/sludge band Amenra. Vanavond spelen ze een akoestische set, voorafgaand aan een versterkte show op zaterdag. De concerten maken deel uit van een exclusieve vierdaagse expositie in Galerie Marktsteeg 10, van kunstenaars die verbonden zijn aan de Church of Ra.

Bij de akoestische set ligt de focus op de zang en teksten van zanger Colin van Eeckhout en subtiele arrangementen van de dan zevenkoppige band. Alles doet mee, ook de stilte.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de Maastrichtse componist en luitspeler Josef Van Wissem. "In Leiden ga ik een drinking song spelen, een soort protestsong als waardering voor de underdog, met muziek als laatste redmiddel."

Meer info

Amenra, Toner Low, Hemelbestormer + Soul Grip @ Gebr. de Nobel

Het is een bijzonder weekend voor liefhebbers van de Belgische doom/post-metal/sludge band Amenra. Na de akoestische set op vrijdag is het vanavond tijd voor een overdonderende, versterkte live show. De concerten maken deel uit van een exclusieve vierdaagse expositie in Galerie Marktsteeg 10, van kunstenaars die verbonden zijn aan de Church of Ra.

Versterkt is er een andere intensiteit. De repeterende, zich voortbeukende ritmes, waar zanger Colin een laag van schreeuwzang overheen legt worden afgewisseld met subtiele stiltes, fluisterende zang en voortdurend dreigende opbouwende muziekstukken.

De show wordt gecompleteerd door optredens van Soul Grip, Hemelbestormer en de enige Nederlandse (jubileum)show van ons eigen Leidse Toner Low.

Meer info

50 Years of Schuit @ JVC De Schuit

JVC De Schuit bestaat 50 jaar en viert dat met een tweedaags festival vol acts die haar rol als subculturele spil van Katwijk benadrukken. KNARS (f.k.a. Knarsetand)Snowburner en Hallo Venray zijn enkele van de hoogtepunten. Daarnaast zijn er ook dj’s om op door te kunnen dansen en allerlei activiteiten om de muziek te omkleden, zoals een heuse datingshow voor de eenzamen onder ons. Zoek de kust op dit weekend en zorg dat je in hetzelfde schuitje zit als de andere fans van lekkere herrie.

Meer info

Glerum Omnibus @ Qbus Club Leiden

Glerum Omnibus staat onder leiding van contrabassist Ernst Glerum, met de talentvolle Timothy Banchet op piano en de uitmuntende Jamie Peet achter de drums. Ze maken swing, bop en souljazz, dus stilzitten zal moeilijk worden. Het trio heeft laatst de plaat 'Handful' uitgebracht, met lovende recensies als gevolg. Maar de kracht van jazz zit hem in samenspel en improvisatie, dus dat kan natuurlijk alleen live het mooist tot zijn recht komen.

Meer info