Barhangen, voetjes van de vloer of met je haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 Leiden geeft je een aantal tips. Luister ook naar de muziekagenda tijdens Live071, elke zondag om 20:00u op Sleutelstad FM.

Leidens Ontzet

Op 3 oktober vieren en herdenken we Leidens Ontzet. Van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat vieren jong en oud dat Leiden in 1574 is bevrijd van de Spanjaarden en herdenken we het belang van vrijheid. Naast het kijken van de taptoe en de optocht, zijn er ook diverse optredens in de stad, zoals:

Lifeless Past, KNARS (v.h. Knarsetand), ChocoNachtelijke EscapadesCor & Nelis, Slow Start en Downbeat Detonators in de WW.
Panix, Temple Renegade, Crowjane, The Covering, Innovation, Moonshine, Fun Machine, Durango, Wraak, Powerstroke, Rages of Sin, ScooterRoy and the Hitmachine, en natuurlijk Barry Badpak in de Lazaru's.
The Gumbo Kings, Los Nederpopformatie, Maximum Overdrive, Helter Shelter, Rubberen Henkie en Mean Machine in Lemmy's.
BLCKPRTY en Don de Baron in de Nobel.

Meer info Lazaru's
Meer info Lemmy's
Meer info Nobel
Meer info WW

Fiks @ Galerie Café Leidse Lente

Begin september vierden ze nog hun debuut op een succesvolle derde editie van onze Clubavond, Fiks. Vanavond staan de nonchalante nederfunkers met hun stoere energie, aangrijpende melodieën en vlijmscherpe Nederlandse teksten in de gezelligste huiskamer van Leiden. Stoelen aan de kant en dansen!

Meer info

Nacht van de Powerballad @ Gebr. de Nobel

De Nacht van de Powerballad betekent: live karaoke met Amaezing Snäke, een zeskoppige volbloed rockband met wie JIJ op het podium je favoriete rockliedje kunt zingen, en als je even een zwak moment hebt, sleept zanger Joël Broekaert je er glansrijk doorheen. Na vijf legendarische en uitverkochte edities in Amsterdam komen ze vanavond naar de Nobel!

Meer info

The Peterlees ep release @ De Branding (Katwijk)

Ga op zaterdag met je kater uitwaaien op het strand van Katwijk en 's avonds helpen The Peterlees je van je kater af. 'Are you a beast?' is de titel van hun derde ep die gereleased wordt. Het punkrockfeestje wordt compleet gemaakt met hardcoreformatie Cornered uit Leeuwarden, punkrock, stoner en hardcore uit de Achterhoek van Helm op, en de boze blikken en BC Rich gitaren van het Katwijkse Delusional.

Meer info