Kekkeris, live muziek in Leiden week 20 Kekkeris, live muziek in Leiden week 20

Van Zweedse invasie tot binnenplaatsoptreden

, Nike Liscaljet

Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Destructive Penguins + Bejamin Fro @ Gebr. de Nobel

Grensverleggend, maar vooral ook verbindend. De Destructive Penguins serveren een zomerse cocktail van pop, hiphop en reggae. Dansen, springen en zweten; het hoort er allemaal bij. De energie, de liefde en het plezier spatten er elke show vanaf.

Vanavond voegt de Amsterdamse rapper en zanger Benjamin Fro daar zijn filosofische maatschappijkritiek en onzinnige dubbelzinnigheid met dansbare beats nog eens aan toe. Als dat geen feest wordt!

Meer info

Open Podium @ Muziekhuis

Het Open Podium in het Muziekhuis heeft altijd een afwisselend programma. Elke act heeft 20 minuten speeltijd. En wie er ook staan, BplusC leerling Babette Schutte, onlangs toegelaten tot het Utrechts Conservatorium, is er in elk geval één van!

Meer info

Arcadian City @ Rockcafé Lazaru's

Vanavond maakt Arcadian City zich op voor hun langste concert ooit! Hun setlist zal bestaan uit alle nummers die ze ooit geschreven hebben, en deze brengen ze met de voltallige band ten gehore. Niks akoestisch, gewoon blazen over de speakers! Als je deze Leidse band wilt leren kennen, dan is dit de ultieme kans.

Meer info

Springpop @ Scheltema Leiden

Aan de vooravond van Pinksteren is het tijd voor alweer de 26e editie van Springpop. Met dit jaar 24-sporen opnames voor de deelnemende bands en een wedstrijdje om het beste optreden. De strijdende acts zijn:

Meer info

Pinksterfeestje @ Café 't Praethuys

Live muziek op het plein met de Leidse singer-songwriter Charles Barry en zijn soms niet na te vertellen verhalen en rijke ervaringen gehuld in een folk, pop en countryjasje, gebracht op zijn gitaar en een roestige mondharmonica.

The Likes nemen je vervolgens met rock 'n' roll covers mee terug naar de jaren 60. En dit geluid verwerken ze vol trots ook in pretentieloze catchy upbeat nummers van een recenter tijdvak.

De betere Leidse bluesband Men in Blues sluiten het feestje af met een Special. Ze speelden met alle groten der aarde en hebben op het podium nog steeds de muzikale energie van jonge honden.

Meer info

Monolord + Jahmean @ Gebr. de Nobel

Het Zweedse Monolord legt de laatste hand aan hun derde stonerdoom metalalbum, vol zoemende gitaren en gefilterde zang, met melodie en loodzware beukriffs. Vanavond brengt hun Europese tour de mannen naar Leiden.

Lokaal stonersludge metaltrio Jahmean mag de zaal opwarmen met hun luide gitaar, detonerende bas, seismische drums en zwarte regenbogen van onheil.

Meer info

Leidse Hofjesconcerten

Het is het jaar van de 10e editie van de Leidse Hofjesconcerten. Het belooft een spectaculair 10-jarig jubileum te worden!

Begonnen wordt met een grandioos openingsconcert op zaterdag 19 mei in de Stadsgehoorzaal, waarbij tal van musici van 10 jaar Hofjesconcerten het podium zullen delen.

Op Pinksterzondag en -maandag vinden natuurlijk de gebruikelijke concerten in de verscheidene Leidse hofjes en andere binnenlocaties plaats. Loop een themaroute (Klassieke & Oude muziek, Jazz & Volksmuziek of de Kinderroute) of laat je leiden door de muziek.

3voor12 Leiden Route

Of het nu je eerste of tiende bezoek aan de Leidse Hofjesconcerten is, je kunt je ook dit jaar weer muzikaal laten verrassen!

Begin de zondag bijvoorbeeld bij de dames van Sedenka, een divers repertoire met een breed scala aan kleuren en sferen uit de Balkan. Vervolg je weg naar het Black Tie Trio voor leuke en herkenbare jazzmuziek die iedereen aanspreekt. In het gezelschap van zangeres Merel Moelker brengen zij een ode aan Ella Fitzgerald. Geniet aansluitend van het enthousiasme van de getalenteerde studenten Percussie, Koninklijk Conservatorium, met hun marimba, vibrafoon, bongo’s & Japanse drums. Kom daarna uit je schulp en kijk eens naar binnen bij driekoppig performance team Out Of Skin, en ervaar zelf waarom zij afgelopen weekend in de finale stonden van de Grote Prijs van Nederland. En sluit deze dag af bij The Bucket Boyz. Drie straatmuzikanten die, gewapend met een banjo, Chinese eetstokjes en een jerry-can bas, oude traditionele Americana met een rock 'n' roll/punk attitude combineren tot een opzwepend optreden.

Pinkstermaandag begin je bij het 20-jarig talent Martijn Boom. Deze student Conservatorium van Amsterdam en tweevoudig prijswinnaar van het Prinses Christina Concours speelt de mooiste klanken op een Adams Alpha marimba. Vervolgens droom je weg bij de mystieke popmuziek met folk- en Keltische invloeden van de Suzanne Sanders band. De ontspannen sfeer wordt voortgezet door Pedro Diaz en Emilio Parrilla met hun verzameling korte muzikale levensverhalen verpakt in nostalgische Latijns-Amerikaanse, jazz- en kamermuziek. Tijd voor een oppepper? Ga dan langs het spreekuur van het Rodion Trio. Het muzikale medicijn voor klachten van allerlei aard. En sluit af bij de tegenhanger van de vaak mooie, verstilde gedichtenwereld: Mrs Darcy en de wereld van gospel, slang en swing. 

Meer info

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden