Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Worry Dolls @ Qbus Club Leiden

Het Engelse indiefolk duo Worry Dolls kwam eigenlijk per toeval bij elkaar. Zoe Nicol en Rosie Jones ontmoetten elkaar op een open-mic avond en kwamen erachter dat ze een voorliefde deelden voor Nickel Creek, Allison Kraus en Gillian Welch. De twee dames zorgen live voor passende begeleiding op gitaar, banjo en drums bij hun fraai samensmeltende stemmen en sterke liedjes. De belangstelling van Jools Holland hebben ze al, nu die van Leiden.

Meer info

Brian James @ Galerie Café Leidse Lente

Canadese roots, Arubaanse ziel en twee diploma's in rechten aan de Leidse universiteit. Brian James heeft een passie voor muziek en zal deze avond zijn solo album 'Right Here' ten gehore brengen.

Meer info

Here243 @ Vrijplaats Leiden

Onbegrensd door genrebeperkingen speelt het trio here243 dynamische, filmische en grotendeels geïmproviseerde muziek. Hun instrumenten bestaan uit hout, messing, snaren en huiden. Hun muziek uit lyriek, trillingen en resonantie. The Hounds tipte ze al in een interview afgelopen november, dus ga ze zeker zien.

Meer info

Instore: Kayak @ Velvet Music Leiden

Dit is bijzonder: Rocklegende Kayak komt een instore doen! De dag na de release van hun nieuwe album 'Seventeen'. De band, in 1972 opgericht door Ton Scherpenzeel en Pim Koopman, scoorde vele hits in de jaren 70, waaronder 'Ruthless queen', dat een nummer 1 hit werd. Vandaag presenteren ze hun nieuwe symfonische rock en progliedjes.

Meer info

 

Jakop Ahlbom & Alamo Race Track @ Leidse Schouwburg

Jakop Ahlbom maakt een mix van dans, theater, illusionisme en special effects. In 'Innenschau' raken de levens van een verpleegkundige, een stalker en een ontslagen bankmedewerker onlosmakelijk met elkaar verbonden. Je wordt meegezogen in hun gitzwarte wereld van achtervolgingsfantasieën, raadselachtige taferelen en Kafkaëske situaties. Met de zinderende livemuziek van indiepopband Alamo Race Track toont Ahlbom ons een surrealistische theaterthriller waarin niets meer is wat het lijkt.

Meer info

 

The Dirty Denims @ Rockcafé Lazaru's

The Dirty Denims komen eindelijk weer naar Leiden! Een mix van hardrock, rock 'n' roll, powerpop en een vleugje punkrock die klinkt als AC/DC, Joan Jett, Blondie, Kiss, The Romantics en The Ramones. Vrolijk gitaargeweld met hier en daar een orgeltje. Live is het een energiek spektakel dat zichzelf vooral niet te serieus neemt. Enne, psssst.... misschien komt bevriend dichter Nico Dijkshoorn ook een nummer meespelen, het is immers bij hem om de hoek!

Meer info