Kekkeris, live muziek in Leiden week 18 Kekkeris, live muziek in Leiden week 18

Vrijheid vier je door te dansen

, Bas Kleijweg

Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Paul Benjaman, Chris Blevins & Levi Parham @ Qbus Club Leiden

Paul Benjaman is de frontman van de gelijknamige Paul Benjaman Band en vanavond voegen rasartiesten Chris Blevins en Levi Parham zich bij de formatie. De resulterende blend wordt Okieswing genoemd en is een lokaal recept uit Oklahoma, zelden te zien buiten de grenzen van de staat, laat staan de Verenigde Staten. Een buitenkans om deze fraaie heren te horen op de eerste dag van mei.

Meer info

Jungle By Night @ Gebr. de Nobel

Jungle By Night heeft de afgelopen tijd alle windstreken van de wereld gezien, en daar gaat de pen van jeuken. Maar voordat ze al hun nieuwe nummers op een plaat gaan zetten, spelen ze nog een paar shows op vertrouwde honken. Jungle By Night is jazz die groots uitpakt, met een flinke bezetting aan bandleden zodat ze goed in hun sound kunnen variëren. Tekst is overbodig, de muziek spreekt voor zich, maar dat betekent allerminst dat dit een avondje rustig luisteren wordt. Immers, als het nacht is worden de beesten in het oerwoud wakker!

Meer info

Voorronde 3 Live en Lazaru’s @ Rockcafé Lazaru’s

Live en Lazaru’s is een afvalrace tussen lokale, alternatieve acts. Dit jaar is het de tiende editie van het fenomeen, en tijdens deze derde voorronde zullen er zes bands meedoen. Het is wederom een mix van oude rotten en nieuwkomers: Let The Fool Believe, The Worst Example, Vexio, Blank Protocol, Chicks On Toast en Sloopkogel. De nadruk moet liggen op eigen werk, dus voor mellow tot manisch hard zit je ook bij deze laatste voorronde op vrijdag 4 mei goed. En met jouw stem kun je bepalen welke acts het naar de finale schoppen op 1 juni!

Meer info

Changin’ Keys @ Galerie Café Leidse Lente

Changin’ Keys is de sleutel tot een leuke avond, want deze vier jongemannen vormen een swingend jazz-ensemble. Op hun setlist staan alleen maar klassiekers, en met zwoele stem en stijlvolle instrumenten weten ze deze magistraal tot leven te brengen. Waan je terug in de tijd in een heuse honky-tonk en geniet van de uitbundige drinksfeer op deze vrijdagavond.

Meer info

Bevrijdingsmetal @ Rockcafé Lazaru’s

Niets werkt zo bevrijdend als muziek vol energie en metal levert dat in optimaal rauwe vorm. De Lazaru’s is tijdens deze dag van de vrijheid het podium waar Callous Intent, Reign of Bullets en Defazer achter elkaar een muur van geluid opbouwen en afbreken om je haren bij te wapperen. Heavy en thrash, dus geen fratsen, maar terug naar de basis van het genre. Vier je vrijheid met een moshpit!

Meer info

4theMusic @ Qbus Club Leiden

Elke eerste zondag van de maand ontvangt Job Wilgenburg à la Jools Holland vier artiesten in de Qbus voor de opnames van het programma 4theMusic. Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Een goede manier om op zondagmiddag meer en minder bekende lokale artiesten eens in een andere context te zien. Een aanrader! Bekijk eerdere uitzendingen hier terug.

De artiesten vandaag zijn Out of Skin, ScooterRoy en de Hitmachine, SuffiX en Suzanne Sanders Band.

Meer info

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden