Kekkeris, live muziek in Leiden week 16 Kekkeris, live muziek in Leiden week 16

Relaxte reggae, grunge girrrrls en dromerige drone

, Martin Tückermann & Nike Liscaljet

Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Rootsriders @ Gebr. de Nobel

Donderdag 19-04, 19:30

Donderdag 19-04, 19:30

Deze avond vieren de Rootsriders 40 jaar Babylon By Mini Bus en Kaya tour. Europa's nummer één Bob Marley tribute band keert terug met een hommage aan de legendarische liveplaat 'Babylon By Bus' uit 1978, opgenomen tijdens de Kaya tour. In de 21e eeuw geldt dit album nog altijd als één van de beste liveregistraties ooit uitgebracht. Boordevol klassiekers als 'Is this love' en 'Stir it up'. In hun minibus trekt de coverband door Europa om hun favoriete album eens flink in het zonnetje te zetten!

Meer info

Lilith ep release @ Qbus Club Leiden

Vrijdag 20-04, 20:00

Vrijdag 20-04, 20:00

Tijd om flink het weekend af te trappen met het Good Girls Swallowfest van het Leidse Lilith! Geïnspireerd door onder andere de riot-girrrls uit de jaren 90, maar ook zeker niet vies van een goede poppy hook maken de drie meiden een combinatie tussen The Distillers en Taylor Swift, aldus hun Facebookpagina.

Vanavond presenteren ze hun nieuwe ep ‘Good Girls Swallow’. Deze ep is het eerste deel van een dubbel-ep, waarvan de andere helft ‘Bad Girls Spit’ in februari 2019 verwacht wordt.

Meer info

Mete Erker + Jeroen van Vliet @ Sijthoff

Vrijdag 20-04, 20:00

Vrijdag 20-04, 20:00

Saxofonist Mete Erker en pianist Jeroen van Vliet komen als duo met klassiekers van eigen hand en een nieuw repertoire, een aantal wereldpremières in aanloop naar de cdopname dit najaar.

Ze behoren tot de top van de Nederlandse muziekwereld en spelen al 25 jaar samen in een grote verscheidenheid aan projecten. Van een klassiek jazzkwartet tot muziek voor een choreografie van Conny Janssen, van een cd-opname met de Zuid-Afrikaanse trompettist Feya Faku tot een concert met het traditionele Boliviaanse fluitensemble Sagrada Coca op het La Paz Jazz Festival.

Meer info

10e Record Store Day

Zaterdag 21-4, 8:00

Zaterdag 21-4, 8:00

Zaterdag 21 april is het voor de tiende keer Record Store Day! De nationale feestdag van de platenzaak. Alle speciale uitgaven staan online, de lijst van instore optredens is bekend en misschien weet jij al bij welke winkel je in de rij gaat staan, om net die ene plaat te bemachtigen of die ene band te zien. Tijd om je wekker te zetten. Pak je Iguyana Death Cult mee in de Plato en Bettie Serveert in de Velvet, of ga je op de bonnefooi naar Nowa's Place? De hort op, de platenzaak in!

Programma Velvet Leiden

8:00 open; ontbijt met croissants en koffie
9:00 verkoop speciale RSD-uitgaves begint
11:00 Case Mayfield
12:00 The Mauskovic Dance Band
14:00 Bettie Serveert (Peter & Carol)
15:00 CERTAIN ANIMALS
16:00 Gruppo Sportivo (Official)
17:00 The Grey Pants
18:00 Thijs Boontjes Dans- en Showorkest

Meer info

Programma Plato Leiden

8:00 voor de winkel hebben we rond de duizend 2,50 lp's, koffie en croissants
9:00 open; verkoop speciale RSD-uitgaves begint
11:00 Nina June
13.00 (Nog aan te kondigen)
14:00 Iguana Death Cult
15.00 Jagd
19:00 Plato Crew Chill-Out Zone

Meer info

S A R R A M + Cinema Perdu @ Vrijplaats Leiden

Zaterdag 21-4, 20:00

Zaterdag 21-4, 20:00

Wie deze zaterdagavond de Vrijplaats betreedt, stapt een landschap van dromerige en dronerige instrumentale postrock en shoegaze binnen. Een wereld die deels door Valerio Marras, beter bekend als S A R R A M, en deels door Martijn Pieck, als Cinema Perdu, gemaakt zullen worden met gitaar en diverse effecten.

Meer info

Dstruct @ Gebr. de Nobel

Zaterdag 21-4, 23:00

Zaterdag 21-4, 23:00

Dstruct vindt zijn wortels in de Sleutelstad. Het soundsystem is bekend geworden door zijn donderende underground hardcore acid en tekno feestjes. Ook het LVC lieten ze regelmatig dreunen op zijn grondvesten. Logisch dat ze juist in de Nobel weer eens een feestje willen geven.

Vanavond beloven ze je nog genadelozer dan ooit om de oren te slaan met hun beukende hardcore kicks, scheurende 303's en opzwepende beats. Hun decor en licht (door Co2RO), een kunstwerk op zich, zal je nog verder in vervoering brengen. Zo kun je je RSD wel afsluiten!

Meer info

The Rumjacks + The Royal Spuds @ Gebr. de Nobel

Zondag 22-04, 19:30

Zondag 22-04, 19:30

Sluit je week af met een voorafje van halfgare punkpuree, overgoten met een traditionele Ierse shamrock 'n' roll-saus. En als hoofd vijf losgeslagen, vurige Australiërs met Ierse roots die een flinke dosis punkrock ten gehore brengen.

The Rumjacks bouwen vanavond een ultiem Iers feestje in Leiden, met hits als 'An Irish pub song' en hun derde album 'Sleepin' Rough'. Voorafgaand wordt de sfeer gezet door de Leidse The Royal Spuds en hun uitbundige mix van folk en punk (en alle andere stijlen waardoor ze beïnvloed worden). "Het is angstaanjagend wat deze band kan aanrichten in een zaal die afgeladen vol staat".

 

Meer info

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden