Kekkeris, live muziek in Leiden week 15 Kekkeris, live muziek in Leiden week 15

Instores en uitgaan

, Bas Kleijweg

Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Jerry Leger & The Situation @ Qbus Club Leiden

Dinsdag 10-04, 20:30

Dinsdag 10-04, 20:30

Jerry Leger gaat voor het eerst op Europese tour, vergezeld door de lieden van The Situation. Met een volledige band brengt de Canadees een mooie mix van rock en blues ten gehore. Zowel uitbundig als intiem, dus variatie is het devies! Volg deze opkomende act als ze beginnen aan de verovering van het continent.

Meer info

Evil Empire Orchestra + Zorita @ Gebr. de Nobel

Donderdag 12-04, 19:30

Donderdag 12-04, 19:30

Evil Empire Orchestra is psychedelica met een blazerssectie erbij. Vanavond komen deze zuiderburen de boel op stelten zetten samen met Zorita, een festivalfavoriet die een folksy draai aan hetzelfde genre geeft. Met een mooie blend aan invloeden die uniek en toch vertrouwd is kan je als muzikale fijnproever je palet verrijken bij deze vertoning.

Meer info

The Stream + dj Flor, Out of Skin, Sunday At Eight, Luukse Loops @ Scheltema Leiden

Donderdag 12-04, 19:30

Donderdag 12-04, 19:30

The Stream is alweer toe aan hun vijfde album ‘Sweet Sally, Sad Departure’. De release op vinyl in Scheltema vindt plaats met een bezetting van wel 12 muzikanten en gaat gepaard met dans van Rosa Allesie en vette visuals door Beeldjutters. De band maakt een klein festival van de release, want ook de Leidse acts dj FlorOut of SkinSunday At Eight en Luukse Loops zullen het podium betreden. Deze authentieke Leidse avond kan zeker rekenen op een grote toestroom, dus koop snel je ticket!

Meer info

 

Memphis Maniacs @ Gebr. de Nobel

Vrijdag 13-04, 19:30

Vrijdag 13-04, 19:30

Memphis Maniacs maken mash-ups en medleys, en laten elk optreden een frisse wind door het repertoire waaien. Hierdoor is het een uitdaging om de onderdelen van elk nummer te raden en komen er combinaties van klassiekers langs die je nooit zou verwachten. De heren kleden zich daarnaast in kekke kostuums, dus als je deze vrijdag op een vrolijke noot wil eindigen dan is er geen betere plek dan de Nobel.

Meer info

Christopher’s Soul @ Galerie Café Leidse Lente

Vrijdag 13-04, 21:00

Vrijdag 13-04, 21:00

De jonge lieden van Christopher’s Soul hebben al menig lokaal podium veroverd en hun inspirerende indierock won de tweede plaats tijdens de Grote Prijs van de Bollenstreek in 2017. Maar ook in een kleinere zaal komt de act tot zijn recht. Met The Cure als bron van invloed is dit optreden zeker een goed medicijn voor een lege agenda op de vrijdagavond.

Meer info

Instore: VanWyck @ Plato Leiden

Zaterdag 14-04, 16:15

Zaterdag 14-04, 16:15

VanWyck promoot haar nieuwste plaat ‘An Average Woman’ vandaag in de Plato. Christien Oele is allerminst een gemiddelde vrouw en het album is dan ook gewijd aan de ervaringen van tal van meer en minder zichtbare vrouwen. Serieuze materie die zich leent voor de ietwat donkere stem van de zangeres. Maak een moment in je middag vrij om deze diepzinnige uitvoering bij te wonen.

Meer info

Instore: Nora Fischer @ Velvet Music Leiden

Zaterdag 14-04, 17:00

Zaterdag 14-04, 17:00

Nora Fischer presenteert vanmiddag in de Velvet haar album 'Hush', dat ze samen met gitarist Marnix Dorresteijn in elkaar heeft gezet. De dame is mezzosopraan, maar dat is niet alleen interessant voor de classici onder ons. Ze plukt haar invloeden overal vandaan wat resulteert in een zinderende synthese van nieuw en oud. Het niveau is zo hoog dat horen eigenlijk al kopen is, en dus is het ideaal dat het optreden in een platenzaak plaatsvindt.

Meer info

George Harrison Tribute @ Gebr. de Nobel

Zaterdag 14-04, 19:30

Zaterdag 14-04, 19:30

Een tribute aan de beroemde George Harrison, en dat in een verse samenstelling met bandleden uit formaties van Nederlandse bodem, zoals onder andere The Revolvers en Drive Like Maria! De gebruikelijke formule voor een concert in de stijl van 'As my guitar gently weeps' is een mix van hits van de Beatles en juweeltjes uit het latere werk van de man zelf. Met zoveel kwaliteitsingrediënten kan er alleen maar een mooie avond ontstaan.

Meer info

Maximum Overdrive @ Rockcafé Lazaru’s

Zaterdag 14-04, 21:00

Zaterdag 14-04, 21:00

Maximum Overdrive draait al 25 jaar mee, en deze oude rotten zijn rockers c.q. punkers van het eerste uur. Flink wat demo’s en een cd hebben ze al op hun naam staan, maar live optreden is pas echt hun lust en hun leven. In de Lazaru’s keren ze terug naar een vertrouwd honk, en met een biertje in de hand hard gaan op harde muziek is iets dat eigenlijk nooit oud wordt. Zeker bijwonen!

Meer info

Betondorp IX @ Vrijplaats Leiden

Zaterdag 14-04, 22:00

Zaterdag 14-04, 22:00

Betondorp is alweer toe aan zijn negende editie, en het staat zoals elk seizoen weer garant voor een goed feestje met een prettige afwisseling in genres. Deze keer draait Beatjunkie jungle, voorzien Arthorndubz en JAMA het publiek van vitamine dubstep en zal Onkruid de drum 'n' bass voor hun rekening nemen. Vooralsnog is er nog één plek achter de draaitafel die nog gevuld gaat worden, maar met zo’n line-up hoor je eigenlijk al verkocht te zijn.

Meer info

Bamba Wassoulou Groove @ De X

Zondag 15-04, 15:00

Zondag 15-04, 15:00

Bamba Wassoulou Groove is overgevlogen uit Mali, en borduurt voort op de erfenis van de Super Djata Band, een van de populairste acts uit dat land. Met een mix van Westerse bluesrock en de lokale tradities van Bambara en Wassoulou staat deze middag in het teken van een cultureel kruisvuur aan goede grooves. Wees er zeker bij, want wie weet hoe lang het duurt voordat je weer de kans krijgt om deze geluidsmeden live te zien.

Meer info

The Irrational Library @ Plato Leiden & Rockcafé Lazaru’s

Zondag 15-04, 16:30 & 21:00

Zondag 15-04, 16:30 & 21:00

The Irrational Library kan je deze zondag twee keer tegenkomen: in de middag hebben ze een instore in de Plato en 's avonds treden ze op in de Lazaru’s. De recensenten zijn zeker te spreken over de manier waarop de act spoken word en rock met elkaar combineert, en qua lyriek zit er best wat wijsheid verborgen in de nummers. De rationele beslissing is dus om vandaag langs te gaan bij deze unieke band.

Meer info Plato en meer info Lazaru's

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden