Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Unplugged Session @ De Twee Spieghels

Wegens de verbouwing van de Vrijplaats gaat de Unplugged Session op tournee; vanavond in jazz- en wijncafé De Twee Spieghels. Er zijn acht plaatsen beschikbaar voor akoestisch optredende artiesten; drie nummers waarvan maximaal één cover. Deze artiesten staan vanavond klaar om te spelen:

- Vaarwater
Alex Goodger
Arcadian City
- Stefan Breek
Kevin van der Meijden
- Estelle Bld
Carlijn Keulen
Len&Mar
Bauwien Ubbens

Meer info

Lazapalooza @ Rockcafé Lazaru’s

Na het succes van vorige jaar is er dit weekend opnieuw een editie van Lazapalooza, met een varia aan rockende acts. Op vrijdag spelen Kid Harlequin, Jahmean, Deathhammer en een suprise-act. Zaterdag kan je genieten van de The Royal Spuds, Venhill, Mudguard en Golden Caves. En zondag zijn The Toasters en Twins gratis te aanschouwen. Metal genoeg voor elke ijzervreter, maar ook folk, ska en alles ertussenin!

Meer info

Voltage + Apehanger @ Gebr. de Nobel

Voltage komt uit het zuiden van Nederland en heeft ook een prachtige southern sound. Als je zot van de jaren 70 bent dan zul je deze act zeker kunnen waarderen. Met invloeden als ZZ Top en Blackberry Smoke belooft het een topavond te worden.

Hun support is Apehanger, rock van de oude stempel. Deze band heeft al flink wat festivals in België en Nederland afgewerkt, maar ook in een zaaltje doen ze het zeer goed. Binnenkort duiken ze trouwens weer de studio in, dus wie weet lichtten ze dit optreden alvast een tipje van de sluier.

Meer info

Ramón Valle @ Sijthoff Cultuur

Ramón Valle is een bejubeld jazzpianist die de sterren van de hemel speelt, of hij nu optreedt met een orkest of trio. Deze avond speelt hij echter solo, wat een intieme sfeer oproept. Naast jazz passeren ook flamenco en klassiek de revue, en alles is overgoten met een uniek Cubaans sausje. Deze smaak is niet te versmaden en dus een uitgelezen kans om deze expressieve artiest mee te maken.

Meer info

Sunday At Eight @ Galerie Café Leidse Lente

Sunday At Eight, daar hebben we al eerder uitgebreide aandacht aan gegeven bij hun uitmuntende ep-release. Tekst kan natuurlijk geen recht doen aan het live meemaken van deze kampioenen van de crowdfunding. Daarom moet je ze vrijdagavond live zien tussen de kunstwerken van de Leidse Lente. Retegoeie retropop, en dat voor nop! Ga uit je plaat op muziek die rechtstreeks van de platen van papa vandaan lijkt te zijn gekomen.

Meer info

Dany Lademacher’s Wild Romance @ Qbus Club Leiden

Dany Lademacher’s Wild Romance was de begeleidingsband van Herman Brood. Ondanks het tragische einde van de zanger gaat de band nog steeds door, met leadgitaar Dany Lademacher aan kop. De act heeft in 2016 een nieuw album uitgebracht met de naam 'Out Of Heaven', en het geluid lijkt rechtstreeks uit de hemelse gloriejaren van rock 'n' roll te komen. Vanavond kan je je eigen wilde romance beginnen bij de scheurende instrumenten van deze oude rockers.

Meer info

Get Lost @ Marktsteeg

15 uur lang dwalen door de fabriekspanden van de Marktsteeg, begeleid door alle muzikale en culturele krachtpatsers die de gebouwen herbergen? Dat is niet te missen! Deze sprankelende nieuwe samenwerking bevat onder meer Weval, Nico Dijkshoorn, EUT, Dakota, Destructive Penguins, Dollkraut, The Mighty Breaks, Felix Tapes, Don de Baron, René Oskam, Veenfabriek, MC Kassett, Gerjan Piksen en ArtEZ Toneelschool. Zo vind je altijd wel je bestemming!

Meer info

Finale Leiden Jazz Award 2018 @ Het Volkshuis

De Leiden Jazz Award beleeft dit jaar een jubileum, het is namelijk de 10e editie van het evenement. De voorrondes waren drukbezocht, door jong en oud. En ook deze zondagmiddag belooft het een mooie en spannende strijd te worden. De vier finalisten zijn zangeres Isabel Bermejo,  jazzgitarist Yuri Rhodenborgh, hoboïste Maria Josefa Contreras Gámez en pianist Humberto Rios. Vier heel verschillende instrumenten en stijlen, dus het zal erom spannen. Vergezel de muzikanten naar het einde van hun klim tijdens deze mooie middag!

Meer info

Dark Tranquillity + Equilibrium @ Gebr. de Nobel

Dark Tranquillity maakt melodieuze deathmetal, in een stijl die invloeden heeft van In Flames en Iron Maiden. Niet alleen rauw, maar ook harmonieuze overgangen en hoge stemmen. Ze staan deze zondagavond samen met Equilibrium, een Duitse act die symfonische metal combineert met folk, in Leiden. Twee knallers achter elkaar dus, waarbij een mengelmoes van elementen tot een zuiver geheel wordt gesmeed.

Meer info