Kekkeris, live muziek in Leiden week 11 Kekkeris, live muziek in Leiden week 11

Van studentenbandfestijn tot St. Patrick's Day

, Nike Liscaljet

Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Stubandikoos Goes USA @ ALSV Quintus

Dinsdag 13 maart is het weer tijd voor het grootste Leidse studentenbandjesfestijn georganiseerd door het MASCQ, en dit keer gaan ze op de Amerikaanse tour; Stubandikoos Goes USA.
Met dit jaar onder andere het Rad van Fortuin, de grote publieksprijs en natuurlijk heel veel muziek van de tofste Leidse studentenbands.

De Augie Pils Band van Augustinus was de publieksprijswinnaar in 2017. SSR huisband Necessary speelt een mix van Top 40 hits tot rock 'n' roll, en was de winnaar van Stubandikoos 2016. Catena komt met a capella koor aCatena. En het wordt een thuiswedstrijd voor Bonus van Quintus.

Meer info

 

The Creepshow @ Gebr. de Nobel

The Creepshow werd opgericht in 2005, toen vier muzikanten uit Burlington, Ontario, Canada, samen kwamen om een psychobilly band op te richten. Inmiddels gaat het merendeel van hun songteksten over horrorfilms. Een band waar bij een live optreden een filmscherm eigenlijk onmisbaar is?

Meer info

Dan Nicholas @ De Twee Spieghels

Dan Nicholas is een jazzgitarist geboren en getogen in New York en New Jersey, voordat hij in 2001 naar Nederland kwam. Hij heeft met vele legendarische jazzsterren opgetreden, waaronder Barry Harris en Peter Beets, en is de baas van Equinox Jazz Promotions, een organisatie die op hoog niveau jazzevenementen programmeert en promoot. Vanavond vertoont hij zijn kunsten weer in Leiden.

Meer info

 

Jazz in de kamer

Deze donderdagavond vindt de vierde editie van Jazz in de Kamer plaats. Het jaarlijks terugkerende huiskamerfestival in de Leidse binnenstad trekt keer op keer een grote schare trouwe bezoekers. Gerenommeerde muzikanten treden er graag op. De informele opzet en het intieme karakter van het festival resulteert elk jaar opnieuw in een indrukwekkende programmering, van Ramon Valle en Ntjam Rosie tot Jules Deelder en Hans Dulfer.

Zaterdagmiddag vindt tevens voor de tweede keer de jeugdversie Jazz in de Kinderkamer plaats. Het programma heeft dezelfde opzet als donderdagavond, maar richt zich op kinderen van 6 tot en met 10 jaar. De huiskamerconcerten zijn interactief, om hun enthousiasme voor muziek aan te wakkeren.

Meer info

Lennart & The Hungry Hearts @ Galerie Café Leidse Lente

Lennart & The Hungry Hearts is singer-songwriter Lennart Grootveld met Michiel Vermeer op gitaar, Pascal van Tilborg op percussie en Rieneke Kok als tweede stem. In die samenstelling spelen ze vooral eigen werk met een americana, folk en alternatieve country inslag. Het belooft een mooie avond te worden.

Meer info

BEAUX + Kita Menari @ Gebr. de Nobel

De Utrechtse indiepopband BEAUX komt net van de Herman Brood Academie en bracht afgelopen najaar hun eerste ep uit, gevolgd door een tour met de Popronde. Hun liedjes bestaan uit zang om bij weg te dromen en speelse melodieën om je nieuwe danspasjes op te oefenen. Ze onderscheiden zich hierbij door hun elektronische synthsounds en catchy gitaarpartijen.

Ze worden bijgestaan door Kita Menari, bekend van hun catchy uptempo liedjes, zoals 'Young lovers' en 'Shooting for stars'. Bekend van hun optreden bij DWDD, of als TopSong en Nieuwe Naam op NPO Radio 2. Bekend van hun optredens bij Giel Beelen en Gerard Ekdom. Of gewoon van de 'Lagoon' ep releaseshow in Paradiso vorige maand. En na vanavond van hun optreden in Leiden!

Meer info

Bunch of Bastards @ Rockcafé Lazaru's

In de Lazaru's wordt vanavond St. Patrick's Day gevierd met, hoe kan het ook anders, Bunch of Bastards. Geestelijk afkomstig uit dezelfde inspiratiepoel als hun helden Pogues, Flogging Molly, Mahones en Dropkick Murphys, spelen ze van elk een cover. Daarnaast spelen ze energiek en melodieus eigen werk afgewisseld met pittige varianten van traditionele folk nummers. Liedjes over de lichte en donkere kanten van het leven, maar “many a good reason to drink many a good pint”!

Meer info

 

Butcher Babies + Eyes Set To Kill + KLOGR @ Gebr. de Nobel

De Butcher Babies komen vanavond hun nieuwe album 'Lilith' promoten en sluiten daarmee tegelijkertijd hun wereldtour af. Heidi Shepherd en Carla Harvey schreeuwen zich de figuurlijke ballen van het lijf, steken hun middelvinger op naar alles en iedereen en razen ze als echte demonen over het podium. Toch draait het volgens de dames puur om de muziek; razende ritmes en infernaal riffwerk.

De vierkoppige hardrockband uit Arizona, Eyes Set To Kill, zal als support act optreden en hun nieuwe single 'Break' ten gehore brengen. De tweede support komt van het Italiaans-Amerikaanse KLOGR. Hun laatste album kwam afgelopen oktober uit en staat bol van de alternatieve metal met progressieve invloeden.

Het belooft een spectaculaire avond te worden!

Meer info

Avi On Fire + The Howlin' @ Gebr. de Nobel

Na een aantal succesvolle shows in 2017 en met de tweede ep op zak komt AVI ON FIRE naar Leiden. Onder de titel 'Double Down' nemen zij Amsterdams collectief The Howlin' met zich mee. Meer weten voor je naar het concert gaat? Lees dan vooral dit open kaart interview dat zij onlangs bij 3voor12 Den Haag gaven.

Meer info

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Leiden