Barhangen, voetjes van de vloer of haar wapperen. Hoe ga jij deze week Muziekstad Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Karma to Burn + Kayãmata @ Gebr. de Nobel

Deze eerste donderdag van het jaar wordt het gas al flink ingetrapt; de desert/stonerrock band Karma to Burn komt naar Leiden. Zij zullen een groovende mix van desertrock, stoner, psychedelica, blues en heavy metal spelen.

In het voorprogramma staat Kayāmata, een stonerdoom band uit Leiden met een zwaar, groovend geluid.

Meer info

 

Crashing Bats + Abraham Sarache @ Rockcafé Lazaru’s

Lazarus trapt het eerste weekend van het jaar af met een volle avond progressieve en alternatieve rock. Crashing Bats brengt folk, pop, metal en jazz samen in een eigen geluid van drum 'n' bass en alternatieve rock. Alle leden van de band schrijven mee aan het repertoire, waardoor geen twee nummers hetzelfde zijn.

Abraham Sarache uit Venezuela brengt een combinatie van rock en metal naar Leiden. Het viertal trok al eerder door Nederland met hun debuutalbum ‘The Gardener’ en heeft een nieuwe ep, ‘Kaleidoscope of Fears’, op komst.

Meer info

Kitty’s Fortuin @ Gebr. de Nobel

Eerder in december spraken we de band er al over in een interview, maar nu is het zover; de eenmalige terugkeer op het podium van Kitty Contana! Nog één avond vol funky discorock, pompende beats en foute meezingers. Samen met Rave van Fortuin vormen zij vanavond speciaal Kitty's Fortuin.

Plaatjes vullen Gaatjes, Foxy Roxy en Quartier Mustache dragen bij aan de bonte bedoening, waarin het door Kitty Contana’s destijds vergaarde fortuin opgemaakt gaat worden.

Meer info


 

4theMusic @ Qbus

Ook dit jaar zal elke eerste zondag van de maand in het teken staan van muziek. Bij 4theMusic ontvangt Job van Wilgenburg vier muzikale gasten in de Qbus. Afwisselende optredens en interviews vormen samen de uitzending, geïnspireerd op Later…with Jools Holland. En daarbij is publiek van harte welkom!

Meer info