Open Podium September

Een gevarieerde avond in de Qbus

Fraukje Vonk ,

Country en folk, dichters, rap met salsa, covers en Nederlandstalige liedjes. De september-editie van het Open Podium in de Qbus was er één van variatie, nazomeren en liefde voor Leiden.

De drie Haagse gebroeders Doolaard bijten het spits af bij deze tweede editie van het Open Podium in de Qbus. Op innemende wijze spelen ze country en folknummers. 'Old Yeller', gebaseerd op de gelijknamige Disneyfilm uit 1957, lijkt bij niemand uit het publiek helaas enige herkenning op te roepen.

Vier leerlingen van BplusC vormen het Leidse bandje Indecisive, een goede naam wanneer je niet tot een bandnaam kunt besluiten. Ze verzorgen een vlekkeloos optreden. Tot op heden speelden ze alleen covers, maar een uur voor het optreden vanavond is hun eerste eigen nummer 'Julia' afgerond. Een bijzonder moment dus, en spetterend uitgevoerd.

Rapper Ramiro Cairo van Faya Miro bestormt het podium met een helm op. Hij laat het publiek warmlopen met zijn nummer 'Groot leeg bed'. Na zo'n 10 minuten hiphop wordt het roer drastisch omgegooid, als Suzanne uit het publiek wordt geplukt. De twee gaan al salsa dansend door de zaal en bouwen zo een verrassend feestje.

De Verwarde Mannen van Van Messing sluiten de avond af. Het is jammer dat het publiek al flink uitgedund is, want de mannen brengen leuke liedjes met interessante geluidseffecten, zoals een meeuw en de Duitse radio. Ook spelen ze hun nieuwe single 'Leiden', "stad waar ik van hou".