Welkom!
Mijn naam is Robert Strijk en ik mag nu zeven jaar wethouder van deze prachtige stad zijn, waarvan nu ruim drie jaar wethouder cultuur. Leiden is Stad van ontdekkingen en ook op het gebied van muziek valt veel te ontdekken.

Afgelopen weken was er van alles te beleven in de stad op cultureel vlak. Het evenementenseizoen is feestelijk van start gegaan met Koningsdag en Bevrijdingsdag. En de stad bruiste tijdens het Signature Festival waarbij de historische binnenstad van Leiden als podium fungeerde. Met voor mij persoonlijk als jaarlijks hoogtepunt de Hofjesconcerten. En ook de Lakenfeesten staan weer voor de deur met veel muziek op de pleinen en de straten, waaronder het welbekende straatmuzikanten concours De Gouden Pet. Kortom: Leiden bruist!

En Leiden heeft steeds meer te bieden. We zien een groeiend aantal bands en festivals. Met het poppodium De Nobel is er in Leiden een prachtige plek bijgekomen om al dat nieuwe talent te doen stralen. Wanneer mensen elkaar ontmoeten ontstaan nieuwe ideeën. En dat is precies het doel van deze website: het verbinden van mensen die van Leiden een muziekstad maken. Want wie zijn er allemaal actief op en rond het podium? Weet van elkaars bestaan en zoek elkaar op. Samen houden we de stad bruisend!

Robert Strijk
Wethouder Cultuur
Gemeente Leiden