Zondagavond 10 december heeft een goedgevulde Breezaal de eerste echte winterse neerslag getrotseerd om te genieten van de slotvoorstelling 'Past Perfect' van The Stream. En dat het buiten sneeuwde werd snel vergeten dankzij de warme klanken en het zoete achtergrondkoor. Als toetje werd een artistieke amuse voor 2018 geserveerd.

Het is gezellig en lekker warm in de mooie Breezaal van de Leidse Stadsgehoorzaal, waar het publiek in lichte spanning uitkijkt naar de slotvoorstelling 'Past Perfect' van The Stream.

Voorprogramma Mrs. Darcy sluit hun klassieke set af met een liedje geschreven door Jan Stroomer, frontman van The Stream. En zo komen de aanwezigen alvast in de stemming voor wat komen gaat.

De opener 'Sucker for fairytales' geeft een extra dimensie aan het winterse sprookjeslandschap dat buiten langzaam ontstaat. Het is tevens het eerste nummer van het album 'MMXV' dat vanavond op volgorde wordt gespeeld. Covers van The Beach Boys, 'God only knows', en Paul Simon, '50 ways to leave your lover' geven op de juiste momenten net dat beetje extra aan het verhaal.

Het verhaal over de liefde die over maar nog niet weg is. Het wordt op een rustig tempo, voortkabbelend met de liedjes, gespeeld en gezongen door Jan Stroomer en Susan Joyce. Boris Egberts en Koen van Dijk begeleiden hen daarbij op basgitaar en drum. De achtergrondvocalen worden verzorgd door Esmé Gabeler en Marianne van Calcar.

Na het laatste liedje van deze laatste opvoering, is het tijd voor wat anders. The Stream heeft twee extra nummers meegenomen. Met Barbara Bekhof (Mrs. Darcy) op altviool en de mooie danseres Rosa Allessie in de spotlight, geeft de band een voorproefje van wat we in 2018 kunnen verwachten.

De platenspeler op groot scherm zet de perfecte sfeer bij het jazzy nummer 'Today', dat vandaag als eerste single werd uitgebracht. Alsof je het voor het eerst op plaat hoort. Voor het laatste nummer, een drieluik, wordt om publieksparticipatie gevraagd. Na enige twijfel staan bevriende artiesten, familie en vrienden van de band, jong en oud, samen mee te zingen, "And we're all gonna be stars, as long as we dream of girls and fancy cars."