Zo sta je op donderdagavond 30 november in Dranklokaal de WW, en zo word je meegezogen in het psychedelische tijdsvacuüm van Black Tarantula. Om er vervolgens met brute kracht weer uitgetrokken te worden door The K.

Perfecte harmonie zonder fratsen

Gewapend met zijn orgel verrast Black Tarantula’s toetsenist het publiek met een intro welke ook in de plaatselijke kerk niet zou misstaan. Waar gaat dit heen? Al gauw stuurt de drummer ons weg uit de kerkelijke sferen en zet een onmiskenbare surfbeat in. Voeg daar een pakkende baslijn, rechtstreeks uit het basorgel, aan toe, en last but not least een (surf)gitaar. Black Tarantula brengt een mix van garagerock, surf en krautrock, in een psychedelisch jasje. Groovy, man!

De psychedelische sixties vibe wordt verder versterkt door de olielampvisuals op de achtergrond. Overigens is de gehele show instrumentaal. Het trio laat hun instrumenten voor zich spreken, zonder fratsen. De toetsenist speelt de zeer aanstekelijke baslijn en orgelpartij onafhankelijk van elkaar: een opvallende prestatie. De band, die al 10 jaar samen is, speelt een vloeiende show in perfecte harmonie.

Niet gewoontjes

Kort daarop worden we door de Belgische noiserockband The K. weer met beide benen op de grond gezet. De eerste paar noten zijn nog niet aangeslagen of deze 3voor12-redacteur krijgt van de beweeglijke bassist bijna een gitaar tegen haar hoofd. Snel wordt duidelijk dat The K. geen dertien-in-een-dozijn rockband is. Natuurlijk wordt er lekker geragd, maar er zijn ook genoeg technisch goed doordachte momenten. Pauzes op het juiste moment, tempowisselingen, en enkele noise-elementen houden het geheel interessant.

Hipsters opgelet: “Laat vooral uw streepjestrui, bril met dikke zwarte randen en je skinny jeans maar thuis”. The K. had zelf liever ook hun kleding thuis gelaten, want tijdens de show vliegen de kledingstukken uit. Een greep uit de daaropvolgende acties: de halfnaakte frontman duct-tapet zichzelf vast aan een deel van het publiek, steekt een bloemetje in zijn achterwerk, drinkt bier uit een schoen en flasht zichzelf aan de fotografe. Uiteindelijk is zelfs de band, inclusief drumstel, verhuisd van het podium naar het midden van het publiek. De tent wordt letterlijk en figuurlijk verbouwd.