Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Strijd om Stukafest @ Studio de Veste

Het duurt nog even voor de tiende editie van het Studentenkamer festival Stukafest plaatsvindt, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Na een Strijd om Stukafest Solo-editie is het deze avond tijd voor de Bandeditie; een aantal nog te onthullen bands zullen de jury en het aanwezige publiek proberen te overtuigen van hun rechtmatige plek op een van de podia in de Leidse studentenwoningen op 9 februari 2018. Kom vanavond een voorproefje bekijken en beluisteren.

Er is nog ruimte voor bands in het programma, dus meld je nog snel aan en maak kans!

Meer info

Angela van Leeuwen + Sander van Herk @ Galerie Café Leidse Lente

Vanavond kan je bij de Leidse Lente terecht voor een singer-songwriter set van zangeres en liedjesschrijfster Angela van Leeuwen. Zij wordt begeleid door gitarist Sander van Herk (Het Goede Doel). Samen brengen zij liedjes over historische personages en korte verhalen, veelal in het Nederlands en soms in het Engels. Luisterliedjes, kleinkunst en rock 'n' roll. En het geluid van een organette; een kruising tussen een muziekdoosje en een orgel.

Meer info

Bong-Ra @ Gebr. de Nobel

Na twintig jaar snoeiharde breakcore stopt Jason Köhnen – beter bekend als Bong-Ra – met draaien. Nog eenmaal zullen nationale en internationale podia beven tijdens de ‘End of an Era’ tour die vanavond ook Leiden smeulend achter zal laten, voordat Bong-Ra nieuwe wegen inslaat. In een recent interview met 3voor12 zegt hij daarover “Ik wil zwaardere, loggere muziek maken, meer hypnotisch. Breakcore is geen uitdaging meer”. Hoe dat klinkt zal op Roadburn 2018 te beluisteren zijn, maar deze avond gaat nog om de kracht van breakcore.

Meer info

 

Teuk McGraig + Urban Distortion @ Rockcafé Lazaru’s

Vanavond vinden rocktrio Teuk McGraig uit Den Bosch en de alternatieve rockband Urban Distortion uit Schiedam elkaar op het podium van de Lazarus voor een avond bomvol rock. En met invloeden als The Ramones, Husker Du, Foo Fighters, Queens of the Stone Age en Pearl Jam belooft het een goede en vooral luide avond te worden.

Meer info

LBC Allstars Christmas Edition @ Gebr. de Nobel

Een volle nacht breakbeats wacht de bezoekers vanavond, want de Leidse Breakbeat Community komt terug met een Kerstmiseditie. De line-up ziet er als volgt uit: NCT, Lifecycle, Franky Nuts, Zazu, NEWGEN, Flash Oddysee, Zardozz, Mystic Pulse, Jigsaw en Shoored. De oplettende lezer zal een aantal namen al herkennen van een eerdere All Stars editie dit jaar, en weten wat er te verwachten valt; een intense avond dansen.

Meer info

 

Simio Jazz Quartet @ De Twee Spiegels

Vanavond een speciale vroege kerstavond vol moderne jazz, swing en funk van het Simio Jazz Quartet. De band speelt zowel eigen werk als covers, met de aandacht op een eigen geluid en gevoel. Het kwartet - bestaande uit Olivier van Niekerk op gitaar, Sergio Abdoelrahman op piano, Simon Kalker op bas en Tim van Emmerloot op de drums - haalt inspiratie uit de muziek van Chris Potter, Mark Guiliana en Robert Glasper.

Meer info