Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Dan Nicholas @ Jazzcafé De Twee Spieghels

Dan Nicholas is een jazzgitarist geboren en getogen in New York en New Jersey, voordat hij in 2001 naar Nederland kwam. Hij heeft met vele legendarische jazzsterren opgetreden, waaronder Barry Harris en Peter Beets, en is de baas van Equinox Jazz Promotions, een organisatie die op hoog niveau jazzevenementen programmeert en promoot. Deze avond vertoont hij zijn kunsten in Leiden.

Meer info

Folk Road Show @ Gebr. de Nobel

Wat is Folk Road Show? Vijf internationale folk-artiesten slaan de handen ineen en besluiten samen optredens te gaan doen, in een verwijzing naar de gezamenlijke tournees van bijvoorbeeld Johnny Cash, Elvis Presley en Buddy Holly. De Nederlandse Olaf Caarls en Pieter van Vliet, de Australische Benjamin James Caldwell en de Canadese Dominique Fricot en Nick Petrowich slaan de handen ineen en vullen elkaar aan als ze om beurten de voorgrond nemen, wat resulteert in een uiterst intieme en gevoelige show.

Meer info

The K. + Black Tarantula @ Dranklokaal de WW

Een knallende combinatie met onze zuiderburen deze donderdagavond. The K. is een Belgische noiserock band uit Gent en Luik, beïnvloed door onder andere Fugazi en Drive Like Jehu. Het erfgoed van deze voorgangers is bij de leden van de act in goede handen.

Black Tarantula is de enige Nederkraut band ter wereld. Nederkraut is een fusie van surf, psychedelische garagerock en krautrock; tijdloze sixties muziek die in een vacuüm lijkt te bestaan.

Meer info

Veennacht #2 @ Gebr. de Nobel

Theatercollectief de Veenfabriek organiseert in aanloop naar hun project 'Space Elevator' een nacht gewijd aan de viering van ons lichaam en het verlaten ervan. De bezoekers en de groep zullen zichzelf collectief uploaden naar de cloud. Het belooft een gevarieerde en mysterieuze avond te worden.

Meer info

Juneville @ Galerie Café Leidse Lente

Juneville, een band die weergaloze rock en americana neerzet, zal zich in de Leidse Lente van een zachtere kant laten zien met semi-akoestische arrangementen. Ze zullen vanavond onder andere nummers laten horen van hun aankomende tweede album. 3voor12 Gelderland omschreef hun eerste album 'In The Garden' als “een verzameling rijk gearrangeerde liedjes, ondergedompeld in melancholie en romantiek, schatplichtig aan Bryan Ferry, Nick Lowe en Nick Cave." Niet missen dus!

Meer info

John Bramwell + Dave Fidler @ Gebr. de Nobel

De singer-songwriter John Bramwell is de oprichter van de band I Am Kloot, maar brengt dit najaar zijn solodebuut uit onder de naam 'Leave Alone The Empty Spaces'. Rake liedjes over spijt en verdriet, maar niet zonder kenmerkende Britse humor en cynisme.

Dave Fiddler is een Britse singer-songwriter die eerder in de band Dave Fiddler & The Corvettes zat, waarna hij werkte aan zijn solo-album “I’m Not Here”. Van optimistische deuntjes tot overpeinzende stukken, het repertoire van deze man is zo breed als zijn talent.

Een concert om naar uit te kijken, of je nou wel of niet van singer-songwriters houdt.

Meer info

Grote Prijs van de Bollenstreek Voorronde 5 @ Podium Duycker

Het vereist een treinritje, maar dan kan je ook een variatie aan muziek zien bij de vijfde voorronde van de Grote Prijs van de Bollenstreek. Deze ronde barst de strijd los tussen de grungerock meets psychopunk van VENHILL, de enigmatische Gunyama, de folkmetal van Solarcycles (met vrouwelijke vocalist), de discopunk met synthpop van EIGER en de hiphop/reggae/funk mix van Muji Roux. En er is een publieksprijs, dus jij bepaalt mede wie er wint! Zulke macht laat je toch niet liggen?

Meer info

Kamate @ Rockcafé Lazaru’s

Kamate is een band bestaande uit drie heren uit Delft en het Westland. Ze maken lekkere vuige rock met een rauw randje dat grenst aan metal en grunge. Ze gaan vanavond los in de Lazaru’s, dus dat is zeker een bezoekje waard.

Meer info

4theMusic @ QBus Club Leiden

Elke eerste zondag van de maand ontvangt Job Wilgenburg à la Jools Holland vier artiesten in de QBus voor de opnames van het programma 4theMusic. Publiek is van harte welkom om de deelnemers aan te moedigen. Een goede manier om op zondagmiddag meer en minder bekende lokale artiesten eens in een andere context te zien. Een aanrader!

Meer info