Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Cordovas @ Qbus

De luidsprekers blazen in opperste gelukzaligheid de hoogtijdagen van de countryrock nieuw leven in. Het uit Nashville afkomstige Cordovas bezit een weergaloze harmoniezang. Met hints naar onsterfelijke bands als Grateful Dead, Little Feat en The Band wordt een verzameling tijdloze americana gemaakt. Hun eerste, en vooralsnog laatste, album dateert alweer van 2012. Een tweede zou nog dit najaar verschijnen. Wellicht worden we wijzer tijdens de show vanavond.

Meer info

Moss + Nouveau Vélo @ Gebr. de Nobel

Bijna hadden ze niet meer bestaan. Maar ze zijn terug en sterker dan ooit. Dit jaar werden ze zelfs genomineerd voor de 3voor12 Award. Kom genieten, voor ze de Nobel ontgroeien.

In het voorprogramma staat het Brabantse Nouveau Vélo, die eerder dit jaar hun vierde album uitbrachten.

Meer info

LIFF - Funked Up XL @ Scheltema

De 20e editie van Funked Up vindt plaats tijdens het Leiden International Film Festival. Dit feestelijk jubileum biedt ruimte aan een killer line-up.

De aftrap wordt gegeven door de soulvolle rap van 4 Shots & A Positive Note. Frontman Hugo Knoppert en multi-instrumentalist Sybren Steensma hebben wellicht wel het vaakst opgetreden op Funked Up.

De Funky Organizers zijn dé nieuwe festivalsensatie, met hun groovende funk gemixt met moderne oldschool die ze live ten gehore brengen alsof hun leven ervan afhangt.

Marutyri is een sprankelende band van acht Rotterdamse vrienden die een frisse mix van jazz, r&b, funk, opzwepende composities, vette blazers en pittige akkoorden brengt.

“Zou je anders eens Afrikaanse plaatjes willen draaien op Funked Up?” “Jaaaaaah!!!” was de enthousiaste reactie. En zo was Rafiki (vriend) geboren. Bijna 5 jaar later is Rafiki een begrip als Afro dj in de Randstad, op festivals en z’n eigen festivalconcept Karibu.

Ze was de verrassing tijdens Eurosonic Noorderslag 2015 en daarmee had Sarah-Jane een vliegende start. Wellicht ken je haar eerste single ‘Psychedelic love’ nog. Met een nieuwe EP op zak komt ze Scheltema betoveren.

We leerden gitaarvirtuoos Eelke Mastebroek vorige week kennen met zijn muzikale act Semimo tijdens de Popronde Leiden. Deze avond speelt hij keihard de blues met het Eelke Mastebroek Trio. Wij gaan ervan uit dat hij het publiek weer aangenaam zal verrassen met zijn stevige en dansbare combinaties met ambient, tribal, analoog, digitaal, dance en funk.

Eveneens begonnen op Funked Up mogen ook de heren Strik & Strak niet ontbreken op deze 20e editie! Van klassieke JB funk tot ranzige diepe grooves.

Meer info

Cees Van Niel Band, Trespassage + Divaz @ Qbus

Drie bands die al jaren de oefenruimtes van Het Muziekhuis gebruiken betreden vanavond samen het podium.

Wat begon als vriendengroep die samen muziek wilden maken, groeide uit tot de Cees van Niel Band. Met een repertoire van pop en rock covers met een eigen twist, zorgt de groep op elk feestje voor een levendige dansvloer.

Trespassage is een hardrockband op zoek naar een zanger(es). In hun eigen geschreven nummers weerklinkt progrock en jaren 70 rock, met een stevige sound.

De Divaz maken nieuwe nummers en proberen covers uit. De band heeft al drie cd’s op hun naam staan. Het geluid is in die tijd verschoven van latin naar soul, funk en jazz.

Meer info

Rise of the Wood + Kayamata @ Rockcafé Lazaru's

Voor een stonerrock avondje ga je zaterdag naar de Lazaru's. Het Westlandse Rise of the Wood heeft roots in metal en punk, en dat is te horen in hun stevige, snelle stonerrock. Afgelopen weekend kwam hun debuutalbum 'First Seed' uit.

Het Leidse Kayamata vormt de iets zwaardere en vernietigende tegenhanger. De jongens werken hard aan het afronden van hun eerste album en zullen deze avond misschien alvast wat laten horen.

Meer info

Instore: Racoon @ Velvet

Racoon heeft een nieuw album uit en komt deze met een Instore presenteren in de Velvet. 'Look Ahead And See The Distance' staat bol van de potentiële hits om hun fanbase nog verder te vergroten. Na afloop blijven de heren nog even hangen om te signeren.

De winkel gaat om 11:00 open, dus wees er op tijd bij. Of ga zaterdagavond alvast met je slaapzak voor de deur liggen.

Meer info