Lekker luisteren, rock 'n' rollen of headbangen. Hoe ga jij deze week live muziek in Leiden beleven?
De redactie van 3voor12 leiden geeft je een aantal tips.

Night of Otherworldly Psychedelica @ Gebr. de Nobel

Onder deze titel treden vanavond het Canadese Elephant Stone en het Chileense Holydrug Couple op. Deze laatste maken dream-hop, psychedelische muziek geïnspireerd door dromerige soundtracks van Franse jaren ’70 en ’80 films.

Elephant Stone is het psychedelische rock project van zanger/bassist/sitarspeler Rishi Dhir, samen met een drummer en een geetarspeler. Ze tourden al vaak in Noord-Amerika en Europa en komen nu naar Leiden.

Meer info

Give a Home: Sofar Sounds Leiden

"Thousands of artists in hundreds of homes, for the millions forced to flee theirs"

Sofar Sounds is een concept dat al in heel veel steden wereldwijd wordt uitgevoerd. Nu komt het naar Leiden! Het is een hommage aan muziek. Het biedt muzikanten en muziekliefhebbers de unieke gelegenheid voor intieme optredens en bijzondere ervaringen.

De entree is een donatie aan Amnesty International Nederland voor het project Give A Home, dat vluchtelingen over de hele wereld helpt.

Meer info

Evergrey @ Gebr. de Nobel

Evergrey is een dark progressive metalband uit Göteborg, Zweden. Hun muziek laat zich inspireren door bands als Kiss, Metallica en Korn, maar dan met een melodische metaltwist. De band speelde vorig jaar al een fantastische show in Gebr. de Nobel. Dit jaar zijn ze terug met een nieuw album.

De Amsterdammers Need openen de avond. Hun muziek kan vaag omschreven worden als Danzig meets The Wipers meets The Stooges.

Meer info

EP release Sezah + An Adverse Copy @ Gebr. de Nobel

SEZAH is een alternatieve rockband met funky gitaarriffs, kenmerkende baslijnen, snoeiharde drums en een onvervalst zuivere stem. Ze wonnen de Grote Prijs van de Bollenstreek 2015. Daarmee mochten ze hun debuut EP 'Contraction, Release' opnemen in de Wisseloord Studios. En nu zijn ze klaar om te touren.

De support komt van An Adverse Copy. Steenharde stoner-blues van de Herman Brood Academie. De band combineert rauwe energie en scheurende riffs met een flinke dosis fuzz. Mix Triggerfinger, Queens of the Stone Age en Jack White en dit is wat eruit komt.

Meer info

Christopher's Soul @ Leidse Lente

Christopher's Soul is indie rock uit Leiden. Slimme en intense liedjes, mooie melodieën en onverwachtse wendingen. Muziek voor hun is avontuur, waarbij je mag verdwalen, tussen jaren '80 bands zoals The Cure met een vleugje eigentijdsheid. Onlangs presenteerden de jongens hun nieuwe videoclip 'Appreciate the help'.

Meer info

Open Podium @ Qbus

Na de eerste succesvolle editie in mei dit jaar organiseert het Centrum voor Amateurkunst Leiden weer een Open Podium. Het programma is lekker wisselend:

  • Doolaard is een driekoppige Haagse folk- en countryband. Zij spelen in de context van het randstedelijke moderne leven met het harmonieuze samenspel van de Carter Family
  • Kenneth en Mees zijn beginnende dichters die elkaar kennen van de Universiteit Leiden
  • Indecisive is een Leidse coverband
  • Rapper Ramiro Cairo en de Faya Miro-groep spelen een mix van verschillende stijlen hiphop, edm en latin
  • Van Messing is een Nederlandstalige Leidse popband met een volledig eigen repertoire, bekend van hun laatste album 'Verwarde mannen'.

Meer info

 

Maximum Overdrive, 10Electric, Plaatjes Vullen Gaatjes @ Gebr. de Nobel

Samen met de band 10Electric en de djs Plaatjes vullen Gaatjes, viert Maximum Overdrive vanavond hun 25-jarig bestaan. Dit wordt een legendarische avond!

Wil je meer weten, over de band en hun verjaarsfeest, dan kun je beter dit leuke interview dat wij onlangs met de heren deden even lezen.

Meer info

Instore: Shadex + Dr. Justice & The Smooth Operators @ Velvet

Tijdens de Grote Prijs van de Bollenstreek staan de beste bands van de Bollenstreek tegenover elkaar en de uiteindelijke nummers 1 en 2 winnen een instore in Velvet Music Leiden. Vorig jaar won hip hop act Shadex de finale. Met zijn rauwe teksten over feesten en de bijbehorende katers, doorspekt met humor wist hij de jury te overtuigen.

Dr Justice & The Smooth Operators werden tweede. Zij maken funky disco met een knipoog naar Prince en hebben bovendien een keytar en vier prachtige dames als achtergrondkoortje. Dat moet een feestje worden.

Meer info

Solon Lekkas @ De X

Authentieke Griekse zang en muziek uit Lesbos. Solon Lekkas (65) staat bekend als de meest authentieke zanger van dit unieke, traditionele repertoire, dat bestaat uit genres als zeibekiko (dansritmes uit Anatolië), karsilamas (dansritmes uit Noordwest-Turkije) en amanédhes (zangvorm verwant aan de klassieke Ottomaanse muziek).

Solon Lekkas is een rasartiest. Hij zingt meeslepend met emotionele stem en mimiek, danst en beweegt en laat de eeuwenoude teksten (her)leven. Dat hij niet een van de minsten is, bewijst het gegeven dat hij zich tijdens dit concert laat begeleiden door twee topmuzikanten binnen het traditionele Griekse repertoire, namelijk Kyriakos Gouventas op viool en Vangelis Paschalidis op santour, een slaginstrument, ook bekend in de Hongaarse zigeunermuziek en de Turkse en Arabische/Perzische muziek (cymbaal).

Meer info

 

Alaskans “Sleep On Concrete Tour”

Alaskans is een opkomend indie rock bandje uit Arnhem, dat hard aan de weg probeert te timmeren. Met een ep (2005) en drie nieuwe singles op zak, gaan ze deze hele maand op 'Sleep on Concrete Tour'. Ze doen daarbij verschillende Nederlandse steden aan en spelen dan volledig akoestisch in de buitenlucht. Alaskans wil zich hiermee van zijn meest pure kant laten zien, en dat op een plek waar iedereen hen kan zien en horen: op straat. Vandaag zullen zij door de straten van Leiden trekken. De exacte locaties en tijden worden op de dag zelf bekend gemaakt via hun social media.

Meer info

Instore: Sven Hammond @ Velvet

Vanmiddag komt Sven Hammond zijn nieuwe album 'Rapture' in de platenzaak presenteren. Het is het vijfde studio album van één van Nederlands populairste live acts. In 2009 ontving de band een Edison Jazz Award nominatie voor hun album ‘The Marmelade Sessions’. De nieuwe plaat, 'Rapture', is door de band zelf geschreven, opgenomen en geproduceerd. Het bevat veel one-takes, improvisaties en invloeden van soul, rock 'n' roll en lekkere rythm 'n' blues.

Meer info