3voor12 Groningen

Vikings in Tibet presenteert debuutplaat in Vera

Alchemy Ave. wordt goed ontvangen

De line-up tijdens de albumpresentatie van Vikings in Tibet is goed: Kinoo en Karawane zijn door Vikings in Tibet uitgenodigd om de geboorte van Alchemy Ave. mee te vieren. Goede metgezellen blijkt: de uitspatting van de krautpop van Kinoo komt goed over. De eerder door hunzelf toegedichte zelfreflectie is duidelijk te horen. Deze set staat en barst van muzikaliteit die goed in het gehoor ligt. Kinoo is een band om in de gaten te houden.

Dan de indierock van Karawane. Het gezelschap is goed op elkaar ingespeeld en geeft elkaar hierdoor een individueel speelveld die soms zijn grenzen niet kent. Prachtige opbouw van nummers die bijna altijd naar een climax gaan.

Vikings in Tibet omschrijft zijn muziek als filmische indie. Hier doet het vanavond ook aan denken en invloeden als Radiohead zijn te herkennen. Een compliment? Jazeker, want alle nummers staan als een huis. Er is goed over nagedacht en het repertoire wordt met een homogeen samenspel gebracht. Dat de band het dan ook aan durft om vijf nummers met een strijkkwartet te spelen bewijst dat ze creatief zijn en zichzelf serieus nemen. Dit kan een goed gevuld Vera onderstrepen.

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12