Krakers voormalige pizzeria Pino verlaten pand in stijl

Pino to Hell (Halloween) Festival van 28 tot 29 oktober

Tekst: Ennio Wolsink Foto's: Jan Westerhof ,

In mei 2013 werd het voormalige pand van pizzeria Pino aan de Hereweg gekraakt. Sindsdien is het een creatief broeinest geworden, waar laagdrempelige activiteiten worden georganiseerd, zoals een veganistisch restaurant, spelletjes- en filmavonden en uiteraard concerten en dj-feesten. Aan dit alles komt 1 november een eind, de krakers moeten het pand verlaten. Meer dan voldoende reden om drie mooie jaren in Pino in stijl af te sluiten met het Pino to Hell (Halloween) Festival, natuurlijk aangevuld met een pre- en afterparty.

Nota bene: om het feest niet te verstoren (officieel was er geen vergunning voor) is dit artikel geplaatst als verslag na afloop en niet als aankondiging.

Donderdag 27 oktober: Regret + This Ends Here + System Bastard

Voordat monsters en heksen Pino overnamen, was het donderdag vanaf 20.00 uur eerst de beurt aan de hardcore rockers van Regret uit Bristol, Engeland. Dat werd een ware mosh pit. Een van de twee support acts was de toepasselijke This Ends Here, een hardcoremetalpunkband, eveneens uit Bristol. Qua sound vergelijkbaar met Regret, maar de vocalen zijn een heel stuk rauwer en het geheel klinkt wat melodischer. Tenslotte is er uit Groningen, maar ook Glasgow en Leeds, de D-beatband System Bastard, die vorig jaar nog in Vera Downstage stond: boze muziek, maar wel lekker.

Vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober: Pino to Hell (Halloween) Festival

Het hoofdgerecht van het driedaags afscheid van Pino begon vrijdag. Gedurende twee dagen, vanaf vrijdagavond 21.00 uur, was er tegelijkertijd op drie plekken in het pand muziek. Het programma behelsde indierock, postpunk, punkrock, thrashmetal, ska, reggae, afrohouse, goa, chill out en zelfs een verdwaalde singer-songwriter. Om het helemaal goed af te sluiten ging de goa-/psychedelicprogrammering van Krakedelic bij wijze van afterparty door tot zondagochtend 08.00 uur. Voor iedereen wat wils dus, met als thema uiteraard Halloween. Al met al een geweldig afscheid.