R.A. the Rugged Man breekt Simplon af

Rapveteraan bouwt legendarisch hiphopfeestje met publiek

Tekst: Johan Meerveld Foto's: André Eggens ,

R.A. the Rugged Man behoort als rapper tot de absolute wereldtop, dat kan iedereen deze vrijdagavond met eigen ogen aanschouwen in Simplon. Daar staat hij samen met A-F-R-O en Mr. Green op het podium. De New Yorker blijkt ook nog eens een geweldig entertainer te zijn die het massaal toegestroomde publiek een legendarische hiphopavond bezorgt.

Wat een flow heeft die man, alsof hij geboren is om te rappen. Degenen die hem een beetje gevolgd hebben weten dat hij al zo´n twintig jaar in het vak zit en het lijkt wel alsof hij met de jaren alleen maar beter wordt. Met een charisma dat je niet vaak ziet, benut R.A. the Rugged Man niet alleen het podium maar de hele zaal en zelfs de bar. Ook is hij zo vriendelijk om het publiek bij zijn optreden te betrekken. Zo worden we ineens geconfronteerd met een beatboxer uit Leeuwarden en een rapper uit Hengelo, leuke intermezzo's die de vaart geenszins uit de show halen. Het dendert voort zonder een zwak moment of slecht nummer, daar doet R.A. the Rugged Man namelijk niet aan.

Aan het einde van de avond deelt een groot gedeelte van het Simplon-publiek het podium met de man die voorheen bekend stond als onhandelbaar, maar vanavond overkomt als een sympathieke rapveteraan die moeiteloos een hiphopfeestje neerzet. Je zag de mensen van de techniek even schrikken met zoveel mensen op het podium, maar alles blijft gelukkig heel. Op een grote lading bierglazen na dan...

Ook het voorprogramma is de moeite waard met opkomend talent en protegé van R.A. the Rugged Man: A-F-R-O. De achttienjarige bewijst dat zijn definitie van een rapflow goed aansluit bij die van zijn mentor. Met het solide dj-werk van Mr. Green, die de hele avond een goede chemie heeft met beide mc's, zet hij een vermakelijke show neer die een goede opmaat vormt voor R.A. the Rugged Man. Wie erbij was zal deze avond niet snel vergeten.