Sven Hammond rockt in Simplon Sven Hammond rockt in Simplon

Een zaal vol Happy People

, Tekst: Lara Harbers Foto's: William Maail

Sven Hammond rockt in Simplon

Een zaal vol Happy People

Tekst: Lara Harbers Foto's: William Maail ,

Een lange rij vrolijke mensen staat vrijdagavond voor Simplon klaar om te swingen met Sven Hammond. Sigaretjes worden gerookt en er wordt druk gespeculeerd over de show. De bandnaam Sven Hammond Soul is onlangs veranderd in Sven Hammond. Wat kunnen we van deze veelbesproken band verwachten, nu de soul uit de naam is verwijderd?

De vijf mannen Sven Figee (Hammond/Keys), Joost Kroon (drums), Glenn Gadum Jr. (bas), Tim Eijmaal (gitaar) en Ivan Peroti (zang), zorgen ervoor dat het publiek met volledige aandacht naar het podium toe wordt gezogen. Het swingende publiek, een gemêleerd gezelschap van alle leeftijden, kijkt enthousiast toe hoe de band aan zijn strakke show begint. Een lekkere rock/blues sound met een toch nog duidelijk aanwezige, stevige soulrand vult de grote zaal van Simplon. Hoewel Sven een grote stempel op deze sound drukt, draagt de zeer charismatische zanger – die doet denken aan een rockende John Legend, maar dan zonder melodramatisch gedoe – ook zeker zijn steentje bij aan de sound.

Sven Hammond is het perfecte recept om je weekend mee te starten. Stop een beetje James Brown,The Black Keys, Lenny Kravitz en Prince in een kom, giet er de heerlijke geluiden van Sven’s orgel in, en je krijgt het unieke geluid van deze band. Het publiek luistert aandachtig naar de muziek, de eerste ogen gaan dicht en steeds meer genietende, schommelende hoofden laten zich door de nummers van Sven Hammond meeslepen. De interactie met het publiek bestaat voornamelijk uit “Groningen!” en “Where the ladies at?”, maar dit mag de pret niet drukken. Al snel heeft de zanger meerdere dames op het podium getrokken en laat samen met zijn nieuwe danseressen het hele publiek van links naar rechts dansen. Leuk om te zien is hoe de bandleden onderling ontzettend veel plezier met elkaar hebben. Door de strakke lichtshow krijg je haast het gevoel onderdeel van een opname voor een videoclip te zijn.

Naast de rockende sound van de band wordt het publiek ook getrakteerd op indrukwekkende dansmoves van zanger Ivan Peroti. Als een ware James Brown in een urban outfit en met een hippe sik staat hij zingend en swingend op het podium. Elk nummer doet als een klein verhaaltje aan en elke noot lijkt uit de tenen van de zanger te komen. Door de strak achter elkaar gespeelde nummers krijg je soms het gevoel naar één lang nummer te luisteren, maar dit wordt doorbroken door een indrukwekkende gitaar- en later een drumsolo.

“Oké, we doen er nog eentje maar dan wel een lange”, klinkt het uit de microfoon van Sven. Het publiek is nog lang niet uitgefeest en klapt uitbundig tot de laatste klanken van de toegift. Een voldaan publiek praat nog lang na over het heerlijke feest dat Sven Hammond Simplon heeft geschonken. Nieuwsgierig geworden? Check hier de tourdates!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen