The Boxer Rebellion speelt bedachtzame set in de Oosterpoort The Boxer Rebellion speelt bedachtzame set in de Oosterpoort

Grote zaal heeft het naar zijn zin bij Brits-Amerikaanse indierockband

, Tekst: Robert Haan Foto's: Jan Westerhof

The Boxer Rebellion speelt bedachtzame set in de Oosterpoort

Grote zaal heeft het naar zijn zin bij Brits-Amerikaanse indierockband

Tekst: Robert Haan Foto's: Jan Westerhof ,

The Boxer Rebellion timmert alweer bijna vijftien jaar aan de weg, waarbij het vooral de afgelopen vijf jaar zijn geweest waarin hun bekendheid is toegenomen. Met het optreden dat de band in 2011 in Vera hield en het concert van vorig jaar in de Oosterpoort is ook het Groningse publiek in aanraking gekomen met hun muziek. Nu keert The Boxer Rebellion terug naar de Oosterpoort.

De grote zaal staat behoorlijk goed vol op de maandagavond, en zowel jonge als oude bezoekers hebben de concertzaal weten te vinden. Na een optreden van de Groningse support-act MakeBelieve en een korte soundcheck, start de uit London afkomstige band hun optreden. Het is duidelijk te horen dat ze veel aandacht hebben besteed aan hun geluid. De drummer speelt de nummers strak, terwijl de bassist met zijn partijen een solide fundering voor de liedjes legt. De zanger speelt de begeleidende slaggitaar en keyboard, terwijl hij de nummers van een vurige zangpartij voorziet. De sologitarist geeft de nummers karakter met zijn melodieuze gitaarstukken. Kenmerken van elektronische rock, indiepop en post-punk zijn hierin te herkennen. De bandleden weten elkaar zeer goed te vinden en met name de samenzang tussen de drummer en de zanger klinkt erg mooi.

De band weet het publiek ook zeker enthousiast te maken. Bekende nummers als Diamonds en Keep Moving worden door veel toeschouwers meegezongen en er wordt vrolijk meegeklapt. Interactie met het publiek is er volop. De tekst van New York wordt voor de grap veranderd naar ‘In Groo-o-nin-gen’ en aan het eind gaat de zanger tijdens het zingen de zaal in.

De band heeft een opgetogen uitstraling, wat het concert tot een leuke beleving maakt. Wanneer ze hun nummers met een flinke drive spelen, is de groep op zijn sterkst. Het probleem is soms echter wel dat ze te lijdzaam en melodramatisch klinken, maar daar redden ze zich vervolgens uit door beheerst en met goede onderlinge interactie verder te spelen. De band staat als een huis en op de momenten dat de muzikanten helemaal losgaan, wordt het publiek overdonderd.

Het is jammer dat deze uitbarstingen niet erg veel in de set voorkomen, maar de bedachtzame manier waarop The Boxer Rebellion hun muziek ten gehore brengt, maakt een hoop goed. De grote fans van de band zingen uit volle borst mee en ook de toeschouwer die de muziek nog minder goed kent, klapt vrolijk met de nummers mee. Na een uitgebreide toegift is het concert na dik anderhalf uur afgelopen en zijn de aanwezigen getrakteerd op een avond vol mooie indierock.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen