#NZON14 Fenn speelt korte melancholische set #NZON14 Fenn speelt korte melancholische set

Indrukwekkende indietronica weet het publiek mee te slepen

, Tekst: Sannette de Groes Foto's: Bob de Vries

#NZON14 Fenn speelt korte melancholische set

Indrukwekkende indietronica weet het publiek mee te slepen

Tekst: Sannette de Groes Foto's: Bob de Vries ,

In april van dit jaar kwam Fenn met het debuutalbum Bring Me Fire. Ook was deze Groningse act te horen op de 3voor12/Luisterpaal. Het duo bestaat uit muzikanten Fenneke Schouten en Frank de Boer. Laatstgenoemde is tevens bekend van stonerrock band Menhir. Fenn maakt naar eigen zeggen indietronica, maar hun muziek is ook te herkennen in de trailer van Noorderzon 2014; hiervoor is namelijk hun nummer Monsters gebruikt. Op podium Plataan wordt een selectie van het album gespeeld.

Het is gezellig druk wanneer Fenn het podium betreedt, al zijn er nog veel mensen aan het eten en waarschijnlijk niet voor de band gekomen. Wel zijn er behoorlijk wat fotografen aanwezig die vanaf alle mogelijke posities plaatjes schieten. Al bij de eerste klanken wordt duidelijk dat de band een gevoel voor drama en melancholie heeft. De stem van Schouten is mooi helder, maar heeft een interessant rauw randje, wat doet denken aan zangeres Stevie Nicks. De muziek is bijna helemaal elektronisch, met hier en daar vleugjes van echte instrumenten. De eerste nummers die het publiek te horen krijgt, zijn behoorlijk duister en de teksten van Schouten spelen hierbij een belangrijke rol.

Na bijna ieder nummer is de overgang enigszins traag vanwege lange fade-outs. Of dit zo hoort wordt niet helemaal duidelijk. Tijdens deze momenten gebeurt er even helemaal niets en het helpt daarbij ook niet dat Fenn totaal niet spraakzaam is. Meer dan "Dankjewel" krijgt het publiek niet te horen. Toch past het bij de act: Schouten en de Boer laten de muziek voor zich spreken. Daarnaast is de act een lust voor het oog, er gebeurt enorm veel op het podium. Schouten verzorgt bij de meeste nummers de percussie door het gebruik van een drumcomputer. De rest van de samples en geluidseffecten komen van De Boer.

De echte instrumenten die hier en daar worden gebruikt, bestaan uit een basgitaar en een accordeon. De mooie stem van Schouten en de interessante arrangementen zorgen ervoor dat elk nummer binnenkomt. De act slaagt erin om het publiek mee te trekken in de melancholiek en de mensen lijken onder de indruk. Na voornamelijk duistere/depressieve nummers speelt de band Anger, een iets meer upbeat nummer met wel weer een duistere tekst. Dit blijkt ook het meest commerciële nummer van de set.

Podium Plataan is een mooi begin, maar Fenn zou zeker niet misstaan op een groter podium, waar met meer volume erg veel indruk kan worden gemaakt. Na een half uur houdt Fenn het alweer voor gezien en laat het publiek achter, dat naar meer smacht.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen