WOLVON presenteert album Folds WOLVON presenteert album Folds

Vera mainstage ondergaat de WOLVON treatment

, Tekst: Niels Cornelis Meijer Foto's: André Eggens

WOLVON presenteert album Folds

Vera mainstage ondergaat de WOLVON treatment

Tekst: Niels Cornelis Meijer Foto's: André Eggens ,

Vera staat lekker vol als WOLVON om half elf aantreedt. Het voorprogramma heeft ons weliswaar bezig gehouden, maar dit is toch echt waarvoor we komen. De mannen van WOLVON hebben er zelf ook zin in, vanaf de eerste geluiden knettert de energie van het podium.

De muziek van WOLVON is lastig in jip-en-janneketaal te vatten. De website van Vera heeft het over 'overstuurde indierock' en 'postpunk-dreampop'. Oke, redelijk duidelijk, maar we gaan het ook even zelf proberen.

We zien dus een zanger/gitarist, bassist en een drummer/zanger op het podium, heftig bewegend, springend en heen en weer rennend over het podium, bezeten van hun muziek. Noem het wat je wilt, maar WOLVON is gewoon 3 gasten die er keihard voor gaan. WOLVON is Broez'n. Pom pom pom. WOLVON is een geflipte Henk de Haan op Ketamine.

Verder is WOLVON tempowisselingen, meerstemmige zang en een bak effecten. Heerlijk hoe ze een extra dimentie uit hun bakjes halen. Anders gezegd: we hoeven WOLVON geen feedback te geven, want dat doen ze zelf met verve. Ook leuk: het eerste nummer op de nieuwe plaat heet Sorry for the delay.

Ten slotte willen we je erop wijzen dat het nieuwe album 'Folds' op de luisterpaal staat. Toch willen we je liever aanraden om gewoon naar een concert gaan, zodat je zelf de WOLVON treatment kan ondergaan. De ervaring is compleet als je beneveld en met piepende oren huiswaarts keert - als het goed is met die LP onder de arm. Als fan mag het witte vinyl met de ingenieus gevouwen hoes immers niet in je verzameling ontbreken.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen