Spontane DJ set van The Rapture in Vera Spontane DJ set van The Rapture in Vera

Vera Swingavond laat zich van de hipste kant zien

, Johanz Westerman

Spontane DJ set van The Rapture in Vera

Vera Swingavond laat zich van de hipste kant zien

Johanz Westerman ,

Als toetje van het Bevrijdingsfestival Groningen, dat wordt afgesloten door The Rapture, volgt er nog een clandestien geregelde The Rapture DJ Set bij de Vera Swingavond. Gabriel Andruzzi en Vito Roccoforte gaan hier nog een uurtje of twee draaien, tussen ongeveer 1.30 en 3.30. Een geweldig initiatief natuurlijk, al moeten we wel hopen dat het niet al te druk wordt.

 

The Rapture komt uit de DFA stal en daar weten ze wel wat goede dance is. Nou wordt er vaak gekoketteerd met ‘punk’ of ‘new wave’ invloeden, maar dat is niet waar het om gaat (afgezien van een gezonde afkeer van commerciële shit). Zoals te horen op de soundcloud mix kun je de betere New York style funky house, techno en disco verwachten, met muziek richting Solomon, Kari Chandler, Moodymann etc. Met andere woorden, de muzikale kant van de house, met immer een coole dansbare groove en zonder schreeuwerige klapvee drops en climaxen. Gewoon dansen en opgaan in de muziek op de authentiek stompende Vera Soundsystem.

Wat de heren precies in Vera gaan draaien is nog maar afwachten. Er moest nog snel ergens een Serato Scratch interface geregeld worden en je weet niet wat ze toevallig bij zich hebben op de laptop. Dat maakt het natuurlijk alleen maar extra spannend. Je kunt je tussen het optreden van The Rapture live en de DJ set alvast opwarmen met deze draaiset op soundcloud: http://soundcloud.com/dfa-records/gabriel-andruzzi-dfa-radiomix
 
Dit soort initiatieven mogen ze vaker nemen bij de Vera Swingavond.

 

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen