ESNS12: Jungle by Night opent de poort naar Europa ESNS12: Jungle by Night opent de poort naar Europa

, Tekst & foto's: Donald van Tol

ESNS12: Jungle by Night opent de poort naar Europa

Tekst & foto's: Donald van Tol ,

In Nederland wisten we al dat de jonge honden van Jungle by Night weten hoe je met afro-beats een feestje bouwt. Ze speelden al op vele Nederlandse festivals en werden door publiek en recensenten met gejuich onthaald. Met shows in Parijs en België stond de deur naar Europa al op een kier. Met het optreden op Eurosonic duwt Jungle by Night de poort wagenwijd open.

CONCERT
Jungle By Night, Eurosonic, Forum Images, 13 januari 2012

MUZIEK
Leden van de band van de legendarische Fela Kuti noemden Jungle by Night al ‘the future of afro-beat’. De instrumentale feestmuziek van de negenkoppige band is solide als een bunker. De stuwende basis wordt gelegd door drum, bas, gitaar en toetsen. Twee percussionisten zwepen de zaak met ritmische finesses verder op. De blazerssectie vormt met trombone, sax en trompet het melodische hart van de band.

PLUS
De jongens kwamen handenklappend op en namen met brede grijns een voor een hun instrument ter hand. Met grote gretigheid stortten ze zich in de muziek. De flow van Jungle by Night is onweerstaanbaar voor de heupen. Al bij het tweede nummer stond de zaal te dansen om daar niet meer mee te stoppen. De band verslapte niet en bleef tot het eind op stoom.

MIN
Naar minpunten moet je zoeken. De piepjonge trombonist Ko van Vliet (1993!) praatte de nummers voor de gelegenheid aan elkaar in wat onbeholpen Engels. De zaal maalt er niet om, en roept op zijn aangeven in de wiegende maat "Djembe-player: V.I.P!”

CONCLUSIE
Jungle by Night maakt de verwachtingen waar. Hij geeft zijn Europese visitekaartje af met onweerstaanbare grooves, aanstekelijke melodieën en het enthousiasme van jonge honden. Als de heren en dames programmeurs in de zaal waren, reist de band het komende jaar langs alle grote Europese festivals.

CIJFER
9

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen