ESNS12: Body Bill doet het op zijn Lady Gaga's ESNS12: Body Bill doet het op zijn Lady Gaga's

, Tekst: Nargiza Mamadazimova Foto's Donald van Tol

ESNS12: Body Bill doet het op zijn Lady Gaga's

Tekst: Nargiza Mamadazimova Foto's Donald van Tol ,

Bodi Bill maakt electonische muziek met een knipoog naar new wave. Hoe kan het ook anders, de band komt uit Berlijn. Hetzelfde geldt voor hun opvallende uiterlijk: rare, veelkleurige pakjes, verenpracht en korte broeken geven een “arty” uitstraling.

CONCERT
Bodie Bill, Eurosonic, Platform theater, 12 januari 2012

MUZIEK
Bodi Bill's muziek wordt gekenmerkt door pompende, soms tribal-klinkende beats en synths, maar er is ook ruimte voor wat rustigere nummers en gevoelige teksten. IK WIL HIER WEL WAT MEER WETEN. BESTAAN ZE AL LANG? HEBBEN ZE AL MUZIEK UITGEBRACHT? IS DIT DEZELFDE BODI BILL DIE AL EENS EERDER OP EUROSONIC SPEELDEN? EN WAAROM STAAN ZE ER NU OPNIEUW? IS ER EEN AANLEIDING OM TE DENKEN DAT ZE NU WEL DOOR GAAN BREKEN? OF ZIJN ZE IN DUITSLAND HEEL GROOT?

PLUS
Bodi Bill voert een vermakelijke show op, waarbij de bandleden even vaak van instrument als van kleding wisselen. Ook aan de aankleding is gedacht, met fraaie projecties en in zilverpapier ingepakte tafels, waarachter driftig aan laptops word getweakt. Ook laat elk bandlid zich op enig moment gaan in wilde, uitbundige danspasjes. Die uitbundigheid werkt aanstekelijk bij het publiek, dat de gekte joelend in ontvangst neemt.

MIN
Het is de vraag wat er van Bodi Bill zou overblijven zonder gekke pakjes en dansjes. De nummers lijken onvoldoende sterk om op zichzelf te staan. En in de uitvoering is vooral de zang soms ronduit matig.

 

FORMAT NIET COMPLEET!!!! HIER ONTBREEKT EEN CONCLUSIE

CIJFER
7

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen