The Ploctones hebben er zin in

Ouderwets vlammen op geboortegrond

Tekst en foto's: André Eggens ,

De funk/rock/jazz formatie The Ploctones is weer terug op de plek waar het allemaal begon, en ook drummer Martijn Vink is na een uitstapje in de popwereld weer terug op zijn plek. En dat is te horen. De redelijk gevulde zaal in de Oosterpoort is getuige van een erg goed concert.

In 2003 kreeg Anton Goudsmit van de NPS een compositie-opdracht voor het In-/OUtput festival in de Oosterpoort. Toen kwam hij met een iets grotere bezetting, maar de kern van die band is uiteindelijk The Ploctones geworden. Het concert uit 2003 is hier nog steeds te beluisteren.
Bijna tien jaar later en drie cd's verder is de band tot in het buitenland aan toe behoorlijk succesvol, maar weten ze het elke avond nog steeds spannend te houden.

Vanvond is de band erg op dreef en gaan ze af en toe vrij ruig tekeer. Goudsmit is blijkbaar niet vies van een potje stevig scheurwerk. Dat laat ook meteen de kracht van de band zien: je weet nooit welke kant het op gaat. De ene keer is het een meer ingetogen concert en een volgende keer ben je blij dat je gehoorbeschermers bij je hebt. Bij wijze van spreken dan...
Het klint als een cliché, maar de band heeft zichtbaar plezier in het spelen en dat komt het spel ten goede. Het publiek is wild enthousiast en laat vaak horen dat het geniet. En terecht!