"De Coöperoazie" gepresenteerd in het Viadukt

Bert Hadders & De Nozems versterkt met Cochon Bleu

Tekst en foto's: Harold Zijp ,

Bert Hadders & the Nozems zijn al een tijdje bezig met een interessante mix van pop, rock en streektaal, maar dankzij de samenwerking met Cochon Bleu - de Cajunband rond de broers Gubbels en Jeroen de Jong - is er nu een nieuw en heel geslaagd project van de grond gekomen: "De Coöperoazie". Presentatie van de hierbij horende cd was afgelopen zaterdag in het Viadukt

 Bert Hadders & the Nozems zijn al een tijdje bezig met een interessante mix van pop, rock en streektaal, maar dankzij de samenwerking met Cochon Bleu - de Cajunband rond de broers Gubbels en Jeroen de Jong -is er nu een nieuw en heel geslaagd projekt van de grond gekomen: De Coöperoazie. Presentatie van de hierbij horende cd was afgelopen zaterdag in het Viadukt.

 In september 2011  trekt Bert Hadders zich een paar weken terug in een verlaten school in Eerste Exloërmond (Drentse Veenkoloniën) op twee kilometer afstand van zijn geboorteplaats. Daar schrijft hij een tiental liedjes geinspireerd door de omgeving en zijn eigen verleden in de streek. Voor de uitvoering wordt de Nozems versterkt met de leden van Cochon Bleu, en daarnaast nog een paar gastmuzikanten. Met name de Cochon Bleu mannen geven de muziek een duwtje richting Americana en country. Geen wonder ook want ze voegen instrumenten als banjo, mandoline, viool en accordeon aan het intrumentarium toe.  De nieuwe cd die het gevolg is van deze samenwerking - treffend  De Coöperoazie genoemd - wordt nu dus gepresenteerd en in het Viadukt integraal live gespeeld. Het resultaat is een geslaagde mix van Americana en Gronings/veenkoloniaal Drentse teksten. De band klinkt hecht en tegelijk voldoende losjes om het niet te ingestudeerd te laten overkomen. Naast Cochon Bleu komen ook gastzangeres Bonnie Boonstra en mondharmonicaspeler Tollack de gelederen versterken op het podium. Al met al een geslaagde presentatie en een heel leuk spaigelploatje.