Normaal is mei een onwijs zonnige maand, maar dat viel dit jaar een beetje tegen. Toch waren er genoeg vrije dagen om nieuwe muziek uit te brengen en te luisteren. Van hiphop naar stoner metal, van R&B naar Americana. Voor ieder wat wils dus, laat de zomer maar komen!

Jooz | Maluku Boeren Saus (album)

Het debuutalbum van Jooz is er een met een verhaal: over verdwalen en jezelf weer vinden, en over de Molukse geschiedenis. De teksten zitten kunstig in elkaar, en de muziek is relaxed en een goede achtergrond voor de rap. Het album bestaat ook uit meer dan alleen muziek. Wat zegt dat bevat hele mooie spraakberichten van vrienden en familie. Hoofdstuk 6 Molukse Geschiedenis vertelt in spoken-word-vorm hoe de Molukse geschiedenis werd behandeld op school: niet, niet correct of nauwelijks. Het album presenteert een compleet verhaal vanuit het perspectief van iemand die met z’n ene been in de ene cultuur staat en met z’n andere been in een andere. Het verdient zeker de aandachtige luisterbeurt waar Jooz naar vraagt op zijn Instagram.

Simona | Purple Clouds (EP)

Simona’s tweede EP, Purple Clouds, is een reis die je meeneemt door de verschillende fases van verliefd worden. Van onzekerheid tot euforie tot elkaar niet begrijpen, het komt allemaal terug op deze EP. Gecombineerd met astrofysica schetst ze een complex maar compleet beeld van hoe het is om aan het begin te staan van een nieuwe liefde. Haar achtergrond als danseres komt in de muziek al naar voren: de liedjes zijn sensueel en dansbaar. Een optreden met deze muziek zal niet alleen een traktatie voor de oren zijn maar ook voor het oog. Wil je dat meemaken? Kom deze vrijdag naar onze Van Groningse Bodem-sessie

Them Dirty Dimes | Moving On

Dit swingende nummer lag al twee jaar op de plank bij Them Dirty Dimes, maar het lukte maar niet om een goede vorm voor het nummer te vinden. Totdat de sessiedrummer voor de nieuwe plaat, Mischa Porte, erbij betrokken raakte. Dat bleek de ontbrekende factor te zijn. Moving On is een snel, swingend nummer over hoe je verder gaat nadat je relatie eindigt.

CYNN | on it on it

Dit is de laatste single die CYNN uitbrengt voor de release van haar nieuwe EP Still Figuring Things Out. En wat een belofte voor de hele EP: met een mysterieuze opbouw die uitmondt in een zachte alternatieve sound in het refrein, is het een fijne track. Benieuwd naar de rest van de nieuwe EP? CYNN geeft op 10 juni een releaseshow in Simplon.

Eliën | Soms

In haar nieuwe single bespreekt Eliën eenzaamheid, onzekerheid en stilte in een drukke wereld. De dromerige, zware sfeer pakt je aandacht en laat je niet meer los. Eliën, alias van Élénie Wagner, reist door Europa en maakt tegelijkertijd muziek. Met haar blauwe busje geeft ze speciale van-sessions, shows in het busje zelf. Benieuwd? Check haar Instagram voor actuele tourdata.

Black Fuse | Angel in Black

Dit is de tweede single van het volgende album van stoner metal-beukers Black Fuse. Op Wolfsonic in januari hebben we al nieuwe muziek kunnen horen, en nu het online staat kunnen we er eindelijk ook thuis van genieten. De zware gitaren zetten meteen de toon, en als de drums invallen ga je helemaal op in de intrige van de Angel in Black. Zin in meer? Dit weekend spelen ze in Leeuwarden en Groningen, check hun Facebook voor meer info.