De eerste, volledig digitale editie van Eurosonic Noorderslag (ESNS) gaat bijna van start. Welke acts van Groningse bodem mogen absoluut niet worden gemist?

The Vices

Na het succes van festival Vicefest, dat plaatsvond in SPOT op 25 september 2020, zal de alternatieve rockband The Vices wederom op een indrukwekkende plek mogen spelen: Eurosonic Noorderslag. Het geluid van de band is scherp, ietwat chaotisch en meeslepend. In 2019 speelde de band als voorprogramma van Yungblud. Inmiddels is de band duizenden streams verder en staat er een debuutalbum gepland, die uit zal worden gebracht in de lente van dit jaar. Een aanrader voor fans van Cage the Elephant, Arctic Monkeys en De Staat.

The Vices zullen spelen op zaterdag 16 januari, van 21:00 tot 21:15.

Cashmyra

Met poëtische teksten, simpele gitaarlijnen en stampende drums wist Cashmyra al eerder de POPgroningen Talent Award binnen te slepen in 2019. In 2020 liet het duo tijdens ESNS al een voorproefje zien van de EP Moreel verwerpelijk, die dat jaar uitkwam. Dit jaar zal het duo terugkeren naar het festival. Een aanrader voor fans van CYNN, Froukje en Breekbaar.

Blanks

Met strakke, catchy nummers (die doen denken aan ‘Oldskool YouTube’) weet Blanks een plekje te veroveren in de line – up van ESNS 2021.  Blanks begon in 2014 met zijn YouTube kanaal en heeft nu ruim 1.26 miljoen volgers. Logisch dus dat dit talent niet over het hoofd mag worden gezien. Een aanrader voor fans van Sufjan Stevens, Cavetown en Tom Rosenthal.

Blanks zal spelen op donderdag 14 januari, van 22:10 tot 22:25.

The Desmonds

Garagerockfans opgelet! The Desmonds zijn van de partij dit jaar tijdens ESNS. De Groningse band bracht in 2020 de EP Dripping uit en was onderdeel van het talentenontwikkelingstraject Hit the North. Een aanrader voor fans van Bad Nerves, We Are Hunters en Mike Krol.

Eurosonic Noorderslag (ESNS) is een non – profit festival voor Europese acts. Het festival zal van start gaan op 13 januari en eindigen op 16 januari 2021.