December is als feestmaand dit jaar een tikje anders. Geen volle huiskamers, geen vuurwerk, en zeker geen festiviteiten in club en zaal. Toch slaan we ons er dapper doorheen. Er zijn mooie livestream initiatieven en we kunnen altijd nog - opnieuw - genieten van concerten uit het verleden die hebben plaatsgevonden in Groningen. We presenteren hierbij een sprankelende rock, dance en pop potpourri voor een onvergetelijk thuis-festival.

Intiem met Mozy Music

Het muziekplatform Mozy Music is al meer dan een jaar bezig om lokale muzikale helden muzikaal in beeld te brengen vanuit een intieme thuissessie. De huiskamerconcerten zijn ideaal om rustig in een een fijne concertstemming te komen. Het is een mooi concept. Je ziet de artiesten eens van een andere kant. Niet op een podium, waardoor er altijd een beetje afstand kan ontstaan, maar juist heel dichtbij en op sommige momenten ook kwetsbaar. Er worden regelmatig nieuwe sessies opgenomen, je checkt ze hier. Maar geniet vooral bijvoorbeeld van het fijne optreden van The Mudd, of komt tot de ontdekking dat het optreden van het sympathieke LowPoint eigenlijk wel een hoogtepunt genoemd mag worden.

Met Inge van Calkar het dak op

Het Groninger Forum is nog maar een jaar open, maar het is een onmiskenbaar onderdeel van het DNA van de stad Groningen geworden. Neem het dak alleen al; Het uitzicht is iconisch en er gaat geen dag voorbij of een beeld ervan passeert je ogen middels social media. Of wellicht ben je er zelf al een paar keer geweest. Op 13 juni van dit jaar viel Inge van Calkar er te bewonderen middels een livestream. Had je dat gemist? Geen nood! Gelukkig hebben we de beelden nog. Inge van Calkar en haar band laten hier duidelijk zien en horen waarom niet alleen het Forum iets is waar we trots op mogen zijn. Helemaal top dus.

Nirvana, het optreden waar we - achteraf gezien - allemaal wel bij hadden willen zijn

Als je nu van een bepaalde leeftijd bent had je wellicht op 2 november 1989 kunnen genieten van een legendarische band in Vera. Een band uit Seattle die bekend staat als één van de eerste grunge bands. Het hoofdprogramma van de avond, de band TAD, brak nooit echt door, het voorprogramma van dan weer wel. Dankzij de bewaarde video-opname hebben er uiteindelijk meer mensen van dat optreden kunnen genieten dan de circa 60 mensen die er daadwerkelijk aanwezig waren.

Sorry, maar Kyteman’s HipHop Orkest hoor je gewoon een keer live te hebben gezien

In 2009 was het een fenomeen, Kyteman’s HipHop Orkest. Op alle grote festivals wist dit project van Colin Benders de harten van de toeschouwers te veroveren. Op het toppunt van de roem werd een afscheidsconcert gegeven in de Oosterpoort in Groningen. Zelden wisten zoveel verschillende elementen bij elkaar de juiste snaar te raken. Rap, jazz en orkestraal waren voor elkaar gemaakt. Het was een feest, en het blijft nu nog steeds genieten.

Doe je dansschoenen aan!

Traditiegetrouw wil je met de jaarwisseling een feestje gaan bouwen. Gelukkig zijn er dit jaar online veel initiatieven. Voor aankomende 31 december hebben wij daarvan twee lokale livestreams aangevinkt. We trekken onze dansschoenen aan voor dat fijne feestelijke clubgevoel, maar dan veilig thuis.

KopjeK en Orde van de Nacht

We verwachten veel van de livestream van KopjeK en Orde van de Nacht. Vanuit de Stadsschouwburg én het Hitachi Capital Mobility Stadion kun je gaan genieten van Tjade, Lennart, Cyantist, en Adding & Nils Tieleman. Op de beide locaties worden twee sets van anderhalf uur gedraaid. 

Tune hier in op 31 december vanaf 21.00 uur.

Het clubgevoel met Paradigm en OOST

Voor zes uur lang house, bass, techno en electro kun je echter ook vanaf 20.00 uur op 31 december terecht in club Paradigm. De NYE livestream kent de volgende line-up: Emil Srush, Christian Thomas, Joannes, Afra, DJ Boeing 747 en UlstT. 

Kies je voor de club? Dan ga je hier heen.

Noisia sloopt nog even de boel

Heb je zin om los te gaan maar heb je geen geduld? Of heb je na een livestream nog even zin en energie om door te gaan. Dan hebben we hier als slagroom op de taart nog een legendarisch bass feestje van Groningse bodem.