#ESNS16 In opmaat naar Grunnsonic

Wat is de lokale inbreng op Eurosonic Noorderslag & Grunnsonic?

Tekst: Redactie 3voor12 groningen Foto's: Harold Zijp ,

Winterwelvaart is achter de rug en dat betekent dat we ons zo onderhand op gaan maken voor Eurosonic Noorderslag. Grunnsonic is inmiddels al een mooi aantal jaren officieel onderdeel van Eurosonic Noorderslag, en ook dit jaar stelt 3voor12 groningen je 'In opmaat naar Grunnsonic' weer voor aan alle acts die er geprogrammeerd staan. Onze focus als 3voor12 groningen ligt vanzelfsprekend op Grunnsonic aangezien daar louter lokaal talent geprogrammeerd staat. Daarnaast besteden we natuurlijk ook aandacht aan Eurosonic, Noorderslag en de uitgebreide randprogrammering en talloze initiatieven die in de loop der tijd in de stad zijn ontstaan.

Voor het vierde jaar op rij stellen we hier in aanloop naar Eurosonic Noorderslag alle Grunnsonic-acts aan je voor. Vanaf morgen kun je hier iedere dag kennis maken met twee lokale acts die op Grunnsonic zullen spelen. De acts stellen 'In opmaat naar Grunnsonic' zichzelf voor in woord, beeld en geluid. Ze vertellen onder andere waar en wanneer ze spelen tijdens het festival, wat voor muziek ze maken, hoe ze ooit begonnen zijn, en wat hun toekomstplannen zijn. Ook tippen ze andere lokale acts die op Grunnsonic spelen; welke ze tof vinden en waarom je ze niet mag missen.

Gronings talent tijdens Eurosonic Noorderslag beperkt zich natuurlijk niet tot de line-up van Grunnsonic. Er speelt ook genoeg lokaal talent op het festival zelf. Ook daar besteden we de komende tijd aandacht aan. Daarnaast publiceren we binnenkort ook weer ons overzicht van allerlei andere initiatieven die tijdens het festival in de stad georganiseerd worden. Denk daarbij aan Pleuropsonic, Altersonic, Platosonic, B.B.Sonic; de officieuze feestjes, festivals en randprogrammering. Al onze publicaties met betrekking tot Eurosonic Noorderslag, Grunnsonic en alles er omheen, worden weer gebundeld in één dossier.

Vanaf morgen stellen we dus iedere dag twee Grunnsonic-acts aan je voor richting Eurosonic Noorderslag. Houd onze site in de gaten, leer de Grunnsonic-acts kennen en bepaal voor jezelf welk lokaal talent je absoluut niet mag missen. Support ook de komende ESNS-editie your local heroes!