Ook voor muziek naar de Usva Ook voor muziek naar de Usva

J'lectroniq presenteert nieuwe album in het cultureel studentencentrum

, Tekst: Douwe Numan

Ook voor muziek naar de Usva

J'lectroniq presenteert nieuwe album in het cultureel studentencentrum

Tekst: Douwe Numan ,

Usva is al jaren een gevestigde naam in de stad. Als cultureel studentencentrum hebben vooral de studenten en voormalig studenten een beeld bij de activiteiten die de Usva ontplooit. Dé culturele voorziening van de Rijksuniversiteit Groningen, zoals de Usva zichzelf presenteert, organiseert een keur aan culturele bezigheden. Maar wat heeft Cultureel Studentencentrum Usva nou eigenlijk op het muzikale vlak te bieden?

Sinds 1969 is de Usva dé culturele voorziening van de RUG. De Usva wil studenten stimuleren zich te ontwikkelen en te laten inspireren door kunst en cultuur en kennis laten maken met verschillende vormen ervan. Daartoe organiseert de Usva cursussen, evenementen en voorstellingen op het gebied van theater, beeldende kunst, film, fotografie, dans en muziek. Daarnaast steunt het cultureel centrum studenten die een cultureel project op poten willen zetten, zowel op facilitair als financieel gebied.

Muziek is dus één van de gebieden die de Usva covert met haar activiteiten. Het gehele studiejaar door, zijn er vele verschillende muziek-cursussen te volgen. Zo kun je er bijvoorbeeld een instrument leren spelen, een jazzcursus volgen, zangles krijgen en liedjes leren schrijven. Ook richting de elektronische muziek zijn er cursussen, zoals een DJ-cursus en een electronic music production cursus. Met regelmaat is er een open Jazz session waar mensen samen kunnen jammen en het geleerde in praktijk kunnen brengen.

Cultureel Studentencentrum Usva fungeert ook als podium voor grotere, veelal cross-over, evenementen zoals de Popronde, het Jonge Harten Festival en binnenkort het ADHD Festival. Eens per jaar organiseert de Usva een singer-songwriter contest en een battle of the bands. Zo won april jongstleden het singer-songwriter duo Tristam & Marije Nootuitgang 2012 en won Priceless Camels onlangs de Battle of the Bands.

Woensdag aanstaande presenteert lokalo Jasper Bosgraaf, beter bekend als J'lectroniq, zijn nieuwe album Psychasthenia in de Usva. Jasper richtte in 2009 Afrodisiac Recordings op. Als artiest is hij met een langlopend project bezig, getiteld The Tales of a Dreamer. In maart vorig jaar bracht hij het eerste album So Far So Gone uit en deze werd gevolgd door de compilatie beattape Loose Leaves. Woensdag aanstaande voegt hij het derde album aan de serie toe onder de naam Psychasthenia.

Oftewel: Cultureel Studentencentrum Usva biedt een scala aan activiteiten op het gebied van muziek. Een podium om in de gaten te houden, ofwel om een cursus te volgen ofwel om een tof muziekevenement mee te pikken. Kijk op de site van de Usva voor meer informatie of check het fonkelnieuwe magazine Stage.

De albumrelease van J'lectroniq vindt woensdag aanstaande om 20:30 uur plaats in de Usva en de entree is gratis.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen