Holy Beggars brengen ep uit Holy Beggars brengen ep uit

Download 'em en bepaal zelf de prijs

, Tekst: Harold Zijp

Holy Beggars brengen ep uit

Download 'em en bepaal zelf de prijs

Tekst: Harold Zijp ,

Er komen de laatste tijd een aantal leuke bandjes uit Drenthe die een flinke dosis sixtiesinvloeden in hun liedjes stoppen. Zo zijn daar de Keefmen en waren er the No-Goods. Uit die band zijn weer de Holy Beggars voortgekomen, en zij hebben een plaatje gemaakt dat iedereen nu kan downloaden. 3voor12 groningen gaat buurten in Drenthe en voelt de heren aan de tand:

De Holy Beggars EP is te downloaden via Bandcamp en je kan zelf bepalen wat je er voor over hebt. Er staan vijf liedjes op die allemaal de sfeer van sixtiespop ademen, maar dan wel vermengd met een flinke scheut rock 'n'roll en ook folk. Hoog tijd dus om eens over de provinciegrens te kijken en wat vragen te stellen aan Dennis, Peter en Jan van Holy Beggars:

Kun je wat vertellen over de geschiedenis van de band?

"De Holy Beggars is ontstaan uit de as van de garage/beat band The No-Goods. Dennis, Peter en Jan speelden na No-Goods oefensessies regelmatig liedjes van Jan, welke buiten het typische garage/beat genre vielen. Toen de stekker uit The No-Goods werd getrokken besloten de drie heren een band op te richten onder de door Dennis geopperde naam Holy Beggars."

Jullie cd klinkt behalve sixties behoorlijk folky, wat zijn zoal jullie invloeden?

Wat betreft de folky invloeden zijn dat voornamelijk singer-songwriters als bijvoorbeeld Neil Young, Leonard Cohen, Elliott Smith en Bob Dylan. Daarnaast zijn er invloeden van bands en artiesten als The Beatles, Led Zeppelin, Daniel Johnston, Can, Sonic Youth, Pixies, Dinosaur Jr, Nick Cave, Jimi Hendrix, Nirvana,  David Bowie en The Stooges.

Ik zie dat er leden in jullie band spelen die ik ook heb gezien in andere garage/sixties gerelateerde bands, is er zoiets als een garagerock en sixties scene in Drenthe?

"Er is überhaupt nauwelijks sprake van een ‘scene’ in Drenthe, laat staan een garage/sixties scene. Daarnaast zien wij ons als Holy Beggars (in tegenstelling tot de bands waaraan in de vraag wordt gerefereerd) ook niet specifiek als ‘garageband’."

De Holy Beggars willen verder nog kwijt dat ze graag en veel live spelen. Binnenkort hopelijk ook weer eens in Groningen!

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen