Eisenhower presenteert debuutalbum in Vera Eisenhower presenteert debuutalbum in Vera

Enough is vast en zeker niet enough

, Tekst: Douwe Numan

Eisenhower presenteert debuutalbum in Vera

Enough is vast en zeker niet enough

Tekst: Douwe Numan ,

Donderdagavond presenteert de Groningse band Eisenhower zijn debuutalbum Enough. Wat mogen we aan de titel ontlenen? Is het voorlopig genoeg voor de band? Twijfelachtig. De bandleden timmeren al een tijd hard aan de weg en niet zonder succes. Eerder wonnen ze al eens het Rode Oortjes Talent Festival en dit jaar grepen ze in de finale net naast de POPgroningen Talent Award. Daarnaast speelde Eisenhower zich onlangs linea recta in de kijker van Eric Corton. De band lijkt ambitieuzer dan ooit tevoren.

Wellicht dat iemand, toen na acht nummers ook nog een negende bonustrack was opgenomen, riep: “That’s enough for now”. De albumhoes is inmiddels bekend gemaakt, evenals de negen nummers die het album sieren (zie onder). Het album belooft de veelzijdigheid en energie van Eisenhower te tonen, zoals we dat live van de band gewend zijn. De stoomwals op de voorzijde van het album wekt niet de indruk dat de band ook maar enigszins van plan is om gas terug te nemen.

Eisenhower wordt al lang geroemd om haar vierstemmige zang en rauwe rootsrock. Het laatste jaar heeft de band haar veelzijdigheid meermalen tentoongespreid. Stevige rock wordt afgewisseld met a capella zang en invloeden vanuit country/ hilbilly, inclusief mondharmonica, zijn hoorbaar. De energie is bijzonder meeslepend, evenals het plezier waarmee de mannen spelen, en dat bezorgt de band een hoge gunbaarheidsfactor.

Donderdagavond speelt Eisenhower live in Vera en presenteert zo haar fonkelnieuwe album. Als voorprogramma nemen ze New Red Fading mee, een alternatieve art rockband uit de Stad. De avond begint om 21:00 uur en de toegang is gratis. Vier het uitkomen van het nieuwe album met Eisenhower mee en check één van de beste bands die Groningen op dit moment te bieden heeft!

De plaat Enough bevat de volgende nummers:
1. Years of tears
2. Enough to make a grown man cry
3. Gone baby gone (my Camino)
4. Blast off
5. Hopes up high
6. Club 27
7. Jekyll & Hyde
8. Eclipse

Bonus track:
9. Time the time (acoustic live)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen