Groningsch Peil 2011: Tips van de Redactie Groningsch Peil 2011: Tips van de Redactie

Vierdaags showcase festival start op 26 oktober, duurt tot 29 oktober

, Marion Bruinenberg (tekst) en André Eggens (foto's)

Groningsch Peil 2011: Tips van de Redactie

Vierdaags showcase festival start op 26 oktober, duurt tot 29 oktober

Marion Bruinenberg (tekst) en André Eggens (foto's) ,

Vandaag start het vierdaagse showcase festival Groningsch Peil. Verdeeld over meerdere podia (waaronder een overdekt podium op de Grote Markt) zal een keur aan Groningse acts zijn kunsten vertonen. 3VOOR12/Groningen heeft een aantal aanraders op een rijtje gezet

Vierdaags showcase festival start op 26 oktober, duurt tot 29 oktober

Vandaag start het vierdaagse showcase festival Groningsch Peil. Verdeeld over meerdere podia (waaronder een overdekt podium op de Grote Markt) zal een keur aan Groningse acts zijn kunsten vertonen. 3VOOR12/Groningen heeft een aantal aanraders op een rijtje gezet.

Volgens de leden van Make Believe is de band hard op weg om volwassen te worden: ze zijn gegroeid in het schrijven van nummers. Mocht je willen weten wat voor veranderingen dit heeft voor de band en muziek zelf, moet je de pop/rockband woensdag gaan checken om 22:00 uur op de Grote Markt.

Heb je zin om lekker los te gaan, blijf dan op de Grote Markt en neem een kijkje bij Mr. Wallace. Deze skaband maakt met haar energieke enthousiasme en catchy liedjes van elk optreden een feestje. Om 23:00 uur gaat de band los op de Grote Markt.

Dope D.O.D. is erg goed bezig de laatste tijd, en daarom een niet te missen act. Na hun eigen Europese tour te hebben afgerond, mogen ze deze herfst dertien voorprogramma’s verzorgen voor de Amerikaanse band Korn. Wil jij de Groningse hiphoptrots nog zien voordat ze naar Amerika vliegen, wees er dan bij wanneer de mannen knallen morgen om middernacht op de Grote Markt.

Mocht je van de wijn Canei én elektronische muziek houden, dan kun je je geluk bij Cosmic Spring niet op. Dit is de band die de muziek voor de website van Canei heet gemaakt. Naar eigen zeggen neemt deze band je mee op een muzikale reis om onbekende frequenties in je innerlijke muziekuniversum te ontdekken. Mystiek dus ten top om 22:30 op de Grote Markt, donderdag.

Harde Baas is een fenomeen in Groningen. De kans is klein, maar als je de techo-dj nog nooit aan het werk hebt gezien is nu je kans: donderdag om middernacht op de Grote Markt.

Voor een afscheidsfeestje moet je zaterdag naar de Warhol. Om 0.00 uur speelt hier Twiggy Sleaze voor de allerlaatste keer: de psychedelische rock’n roll band houdt er na drie jaar mee op. Er is trouwens genoeg reden om in de Warhol te zijn zaterdag: vóór Twiggy Sleaze speelt de rockband Eisenhower, om 23:00.

Maar er is meer te beleven zaterdag: vanaf middernacht vindt een speciaal programma plaats in Forum/Images. Om in psychedelische sferen te blijven, kun je tijdens deze afterparty onder andere genieten van Harm Wierda’s gospel sounds, Harm’s Fork geheten. De band kan het beste omschreven worden als progressieve gospelsoul.

Uiteraard is dit lijstje niet zaligmakend. Er valt tijdens dit vier dagen durende muziekfestijn nog veel meer te ontdekken. Dus check snel het programma op de website van Groningsch Peil, ga er op uit en laat je verrassen.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen