Dudettes' Diary - Opnames in Cincinnati, Ohio (VS) Dudettes' Diary - Opnames in Cincinnati, Ohio (VS)

Deel 3

, Cynthia Weiss (tekst)

Dudettes' Diary - Opnames in Cincinnati, Ohio (VS)

Deel 3

Cynthia Weiss (tekst) ,

Exclusief voor 3VOOR12/Groningen houdt de Groningse rockformatie Dudettes op maandag 7, 14, 21 en 28 februari een dagboek bij, waarin zij hun belevenissen tijdens de opnames van hun debuutalbum (EP) in Cincinnati, Ohio (VS) beschrijven. Dit is deel 3 van maandag 21 februari.

Deel 3

Exclusief voor 3VOOR12/Groningen houdt de Groningse rockformatie Dudettes op maandag 7, 14, 21 en 28 februari een dagboek bij, waarin zij hun belevenissen tijdens de opnames van hun debuutalbum (EP) in Cincinnati, Ohio (VS) beschrijven. Dit is deel 3 van maandag 21 februari.

Goede sfeer, goede vibe. Ik heb m’n nieuwe skinny jeans aan getrokken, m’n haar in de plooi, kijk nog een keer in de spiegel en denk bij mezelf: "Cyn, doe wat je moet doen. Hiervoor heb je keihard gewerkt."

Op de dag van aankomst heb ik al even kunnen proeven van de vier rakkers (lees: amplifiers) die mijn geluid gaan produceren. Wauw! Van mooi geluid ga ik nog beter spelen. Ik heb een vintage Marshall, Hiwatt, Fender en een Hughes & Kettner tot mijn beschikking. Wat wil je nog meer?
 
Quiz

De eerste dag kwam ik dan ook goed door. We liggen op schema en voor het eten staan de basis gitaren er allemaal al op. Hier en daar nog even een versiersel, en dan het diner. We worden hier goed verwend. Ook wel even lekker dat je uit de studio bent en even met z’n allen kan kletsen over muziek. Die Erwin (Musper, red.) probeert elke keer met ons een quiz aan te gaan met vragen uit en over de sixties. Helaas zijn wij dames niet zo heel goed in dit spelletje, want we weten nog niet alles af van deze periode.
 
Slide

Bijna alles staat er nu op. Alleen moet er nog iets spannends gebeuren in de bridge. Erwin komt met het idee om een slide (bottleneck) gitaarsolo op te nemen. Heel even zakte de vloer onder mij weg. Ik dacht: "zul je zien dat ik dit niet voor elkaar krijg op de eerste opnamedag". Een ding scheelt, gelukkig hoefde het niet in één keer en kon ik ook nog even oefenen. Samen met bassist Daniele (Labbate, red.) en Erwin hebben we de juiste noten gevonden en heb ik voor het eerst in mijn gitaar leven een solo gespeeld met slide. Ha, wie had dat ooit gedacht?


Voordat we terug gaan naar het hotel luisteren we nog één keer naar het liedje en geniet ik vooral van mijn solo. We boffen wel met deze man. Erwin’s input heeft mij ook weer nieuwe ervaring, skills en fuel gegeven. Ik ben klaar voor het volgende nummer.
 
Laatste liedje

Gek hoe de dagen voorbij gaan. Ik weet nog dat ik de derde opnamedag zei: "Als het in dit tempo voorbij gaat, lijkt het of we een hele maand opnemen". Dit alles neem ik terug. Vandaag nemen we het laatste liedje op. Grappig dat het laatste liedje ook Goodbye heet. Nog één keer met z’n allen een ruwe track maken voor Ingrid (drums, red.) op de clicktrack. En nog één keer kunnen we met elkaar ‘wellus nietus’ doen.
 
Het is niet te geloven hoe Daniele dit nummer inspeelt. Ik krijg al last van mijn vingers als ik er naar kijk. Uiteindelijk moet ik zijn intro riff ook spelen. Hiervoor moest ik nog wel even oefenen. Het is een top idee van Erwin dat weliswaar een paar takes nodig had, maar dan heb je ook wat! Gelukkig laten we het 'slappen' achterwege voor mij.
 
De laatste twee dagen kunnen we onze liedjes beluisteren, er van genieten, iets knippen en plakken, nog iets inspelen of iets toepassen. Het zit er bijna op... Goodbye!
 
Liefs,
Cynthia

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen