The Gaslight Anthem in Vera: “The Boss” zag dat het goed was The Gaslight Anthem in Vera: “The Boss” zag dat het goed was

Stadions en festivalweides zullen snel het terrein zijn van de rockband uit New Jersey

, Hedwig Hibma (tekst) ; Henx (fotografie)

The Gaslight Anthem in Vera: “The Boss” zag dat het goed was

Stadions en festivalweides zullen snel het terrein zijn van de rockband uit New Jersey

Hedwig Hibma (tekst) ; Henx (fotografie) ,

Support act Frank Turner brengt in de garderobe van Vera zijn eigen merchandise aan de man. Het toont de gemoedelijkheid van een optreden in een kleine concertzaal. Voor liefhebbers van The Gaslight Anthem is dit waarschijnlijk wel de laatste keer dat ze hen in zo'n intieme setting zien, want ze gaan als een speer

Stadions en festivalweides zullen snel het terrein zijn van de rockband uit New Jersey

Met het in augustus 2008 verschenen tweede album “The '59 Sound” oogst The Gaslight Anthem veel lof. In de Vera Poll van vorig jaar belandde de plaat op de tweede plek. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het concert van vanavond in een recordtempo van één dag was uitverkocht.
 

Op de Europese tournee van The Gaslight Anthem staan Polar Bear Club en Frank Turner op de posters als support acts. De hardcore/punkrock formatie Polar Bear Club is vanavond als eerste aan de beurt. Aan energie op het podium is geen gebrek, maar aan het overbrengen van de teksten des te meer. Er is niet meer van te maken dan “Wrawrawra”, met of zonder oordoppen in. Wel weet de zanger duidelijk te maken dat ze samen met Frank Turner nog op zoek zijn naar een slaapplek.

 

De teksten van country/folk troubadour Frank Turner zijn gelukkig veel beter te volgen. Een akoestische gitaar en een flinke strot, meer heeft deze Brit niet nodig. Hij verhaalt onder meer over vriendschap en het verlies van een vriendin. Wil bij andere singer-songwriters de aandacht nog wel eens verslappen, Frank Turner houdt je bij de les met een goed tempo en onderhoudende intermezzo's.  

 
De vaart zit er ook bij The Gaslight Anthem direct in vanaf het openingsnummer “Great Expectations”. In het daaropvolgende “High Lonesome” verwijst een stukje naar de hit “Round Here” van Counting Crows. In een interview met Revu (#9) vertelt zanger Brian Fallon hierover het volgende: “Het verwijzen naar je invloeden vind ik mooi. Ik hou ervan als mensen laten zien waar ze vandaan komen en waar ze door gevormd zijn”. Fallon is vooral erg gecharmeerd van Bruce Springsteen, die hij betiteld als “the smartest guy around” en “de beste verhalenverteller aller tijden”.
 
Het positieve gevoel van de muziek van “The Boss” weet The Gaslight Anthem goed te vangen in hun eigen nummers en in het optreden van vanavond. De lente lijkt niet ver weg bij een feel-good nummer als “Old White Lincoln”. Ook spelen ze een goed uitgevoerde cover van Pearl Jam's “State Of Love And Trust”. Fallon laat ons weten dat ze snel terug zullen komen. Een van hun grootste dromen komt deze zomer uit als ze in het voorprogramma staan van hun grote idool Bruce Springsteen in het Hyde Park in Londen.      
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen