Roosbeef lokt een ander publiek naar Simplon Roosbeef lokt een ander publiek naar Simplon

‘Hoe lang duren de pauzes wel niet in deze tent?’

, Sander Nieuwenhuijsen (tekst) & Jan Danes (foto's)

Roosbeef lokt een ander publiek naar Simplon

‘Hoe lang duren de pauzes wel niet in deze tent?’

Sander Nieuwenhuijsen (tekst) & Jan Danes (foto's) ,

Er heeft zich een ongewone rij voor Simplon gevormd. Niet alleen qua lengte, ook de gemiddelde leeftijd is wat hoger dan normaal. En dat terwijl de zangeres zelf pas 21 is

‘Hoe lang duren de pauzes wel niet in deze tent?’

Er heeft een hoop kruisbestuiving plaatsgevonden tussen Roosbeef en het voorprogramma, tijdens hun gezamenlijke clubtour. De Vlamingen van ‘het Zesde Metaal’ worden bij meerdere nummers ondersteund door bandleden van Roosbeef. Later zullen we de zanger ook weer terugzien bij de hoofdact.

Simplon is niet bepaald de meest geschikte plaats voor een optreden van Roosbeef. Het staat vol stelletjes van middelbare leeftijd, die een gezellig avondje uit gaan naar dat leuke meisje die bij Matthijs in ‘de Wereld Draait Door’ was. Een man vraagt hoe lang die pauzes wel niet duren in deze tent. De luidruchtige gesprekken worden lang niet allemaal gestaakt wanneer Roosbeef begint.

De tegenvallende setting doet echter niks af aan de prachtige Nederlandstalige liedjes van Roosbeef. Zangeres Roos Rebergen weet van de simpelste observatie in het dagelijks leven een verbazend mooi nummer te maken. En lijken de nummers aan het begin nog veel op elkaar, naarmate de avond vordert laat de band een breder geluid horen.

Het zal de samenloop van omstandigheden wel zijn geweest, maar het voelde niet als een overtuigend optreden. Misschien moest iedereen even wennen aan het club-idee.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen