Break-Fast: al vijf jaar een begrip in Groningen Break-Fast: al vijf jaar een begrip in Groningen

Drum 'n Bass organisatie Break-Fast beleeft komende vrijdag haar vijf-jarig jubileum

, Ennio Wolsink

Break-Fast: al vijf jaar een begrip in Groningen

Drum 'n Bass organisatie Break-Fast beleeft komende vrijdag haar vijf-jarig jubileum

Ennio Wolsink ,

Vrijdag 27 maart wordt Break-Fast, de organisator van de semi-maandelijkse Drum 'n Bass feesten in Vera, officieel vijf jaar oud. Dit is natuurlijk extra reden voor een feestje. De line-up van deze avond: Dom & Roland [UK], Amit [UK], Mav [NL], PLK [IL], MC Seanoi en VJ Pixelsync.

Drum 'n Bass organisatie Break-Fast beleeft komende vrijdag haar vijf-jarig jubileum

Bijna elke maand sinds 2004 staat een editie van Break-Fast garant voor een avond volgeprogrammeerd met toonaangevende Drum 'n Bass DJ's, MC's en producers vanuit de hele wereld. Er is een hele rits van namen van grootheden die in de jaren in Vera achter de draaitafels hebben gestaan. Een greep uit de doos: Paradox, Resound, Silent Witness, Seba, Noisia, Kasra, Fanu, Rusher, Teebee, Lenzman, Wilsh, Proxima en uiteraard de resident DJ's Mik, Amplicon en Fre4kNC. Break-Fast heeft ook zijn eigen label, Break-Fast Audio Digital. waar ondermeer Amplicon, Synapse, Fushara en Resound bij getekend hebben. Er zijn tot nu toe negen releases uitgebracht. En alsof dat niet al genoeg is host mede-oprichter Fre4knc elke dinsdag op Jungletrain.net Break-Fast Radio.

Als je in Groningen woont moet je met Break-Fast bekend zijn. Zo niet, dan kan je komende vrijdag, 27 maart, een eerste kennismaking ervaren met dit Groningse begrip. Dan is namelijk de vijf-jaarlijkse editie en wordt er uiteraard extra veel moeite gedaan om een degelijke line-up te presenteren.

Headliner is de zeer technisch onderlegde Britse DJ & producer Dom & Roland, een oudgediende die al minstens 15 jaar in het vak zit en eveneens zijn eigen label heeft, Dom & Roland Productions. Ondanks al zijn succes is hij met beide voeten in de underground-scene blijven staan. Tijdens Break-Fast vrijdag zal Dom & Roland zijn brede ervaring laten horen door een oldschool & newschool-set te draaien.

Een andere naam die groot op de flyer prijkt is die van Amit, de eveneens Britse producer met de Indiase klinkende naam wiens muziek ook inderdaad deze invloeden lijkt te bevatten, en meer. Amit wordt geprezen om zijn unieke geluid. In zijn tracks vind je vocalen van o.a. Radiohead, The Cure, Joy Division en Muhammed Rafi. Amit heeft releases uitgebracht op Klute's label Commercial Suicide en het label Metalheadz, van de oude rot en zeer gewaardeerde Goldie.

Nog een labelbaas staat achter de draaitafels komende vrijdag, namelijk de Utrechtse Mav van Scientific Records, die de reputatie heeft van electronisch wonderkind. Mav is thuis in zeer veel verschillende stijlen, van goa tot dubstep, van rock tot jazz. Verwacht heerlijke mellow sets van deze veelzijdige internationaal geroemde artiest.

Eyecatcher tijdens deze editie van Break-Fast wordt hoogstwaarschijnlijk PLK, een aanstormend talent uit Israël die binnenkort releases gaat uitbrengen op één van de grootste label in de drum 'n bass scene: Renegade Hardware. Bij dit label hebben gevestigde namen zoals Gridlok, Cause 4 Concern, Dom & Roland en Konflict releases uitgebracht. Als invloeden noemt PLK op zijn Myspace onder andere Source Direct, Photek, Teebee, Ed Rush & Optical, Fanu en wederom, Dom & Roland. Break-Fast heeft de eer om PLK uit te nodigen voor zijn eerste optreden in Nederland.

De DJ's en producers van deze avond worden bijgestaan door MC Seanoi en VJ Pixelsync, bekend van o.a. het hier in de stad georganiseerde Toxic en Oempaloempa.

 

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen