Sticks & Rico en Typhoon geven een feestje in de Oosterpoort Sticks & Rico en Typhoon geven een feestje in de Oosterpoort

Zwollenaren weten wat goed voor je is

, Hedwig Hibma,

Sticks & Rico en Typhoon geven een feestje in de Oosterpoort

Zwollenaren weten wat goed voor je is

Hedwig Hibma, ,

Sticks & Rico en Typhoon zijn op hun plek in Groningen. Na eerdere optredens in Vera, De Oosterpoort en het Bevrijdingsfestival hebben ze op 14 juni jongstleden hun weg naar het noorden weer gevonden. Het jonge publiek heeft zijn huiswerk goed gedaan en zingt/rapt woord voor woord mee met de tracks. De beats zijn niet te weerstaan en ach, wat is er nou leuker dan losgaan in een moshpit?

Zwollenaren weten wat goed voor je is

Gemasseerd door support Zo Moeilijk uit Nijmegen is het publiek in de kleine zaal van de Oosterpoort klaar voor Typhoon. Op zijn palmares prijken een Essent Award en de Grote Prijs van Nederland. Deze jongen heeft een muzikaal gen, dat ook zijn broer (rapper Blaxtar) en zusje Dinopha (R&B zangeres) niet heeft overgeslagen. Vanavond heeft Typhoon zijn zusje meegenomen, van wie helaas het geluid te zacht staat. Met zijn enthousiasme, beats en teksten krijgt Typhoon in no-time de zaal mee. De nummers zijn afkomstig van zijn debuut album “Tussen licht en lucht”. Hij verzoekt iedereen die zich goed voelt een stapje naar voren te doen en prompt is er geen plekje meer vrij voor het podium. Sommige nummers worden verrijkt door een saxofoon en trompet, waaronder het bekende “Brand los”, die met dat aanstekelijke stukje drum 'n bass erin. Tijdens “Vlieger” vliegt vooral bier in het rond en bij “Zo in mij” mag het publiek het van Typhoon even rustig aan doen. Meezingen mag natuurlijk altijd. Het publiek blijkt alle teksten te kennen. Na dit energieke optreden is het tijd voor Sticks & Rico, bekend van het hiphop drietal Opgezwolle. Het hooggewaardeerde derde lid, producer Delic, wilde even wat anders dan muziek en is op wereldreis gegaan. Sticks en Rico gaan vrolijk verder en ook vanavond hebben ze er zin in. “Gekke Gerrit” en “Gekkenhuis” komen voorbij en Typhoon doet ook nog even een duit in het zakje, onder meer bij “Utopia”. Het feestje is compleet: de moshpit neemt zowat de halve dansvloer in beslag. Toch is er nog even een moment van bezinning, wanneer een nummer wordt opgedragen aan een fan die niet lang meer te leven heeft. Sticks & Rico hebben respect voor de positieve instelling van de fan en vinden dat je moet genieten. Het publiek kan zich goed vinden in deze les en zingt, danst en mosht weer verder. Is het een idee om saaie lesstof door deze jongens op plaat te laten zetten? Hun teksten blijken vanavond goed te reproduceren. De motivatie van leerlingen wordt geheid een graadje opgeschroefd, rijtjes stampen met een goede beat eronder is een eitje en rapporten worden niet langer verstopt voor de ouders. Op naar de Fakkelteit met die nieuw verworven kennis!
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen