Nieuwe directeur Simplon wil samenwerken met concurrenten Nieuwe directeur Simplon wil samenwerken met concurrenten

"Eerst huiswerk maken, daarna pas buitenspelen"

Nieuwe directeur Simplon wil samenwerken met concurrenten

"Eerst huiswerk maken, daarna pas buitenspelen"

Hubert Nauta is de nieuwe directeur van het Gronings poppodium Simplon. Het podium kent een turbulent verleden. Nauta, die zich op zijn nieuwe plek als een vis in het water voelt, wil als eerst de lekken in de organisatie dichten.

"Eerst huiswerk maken, daarna pas buitenspelen"

Gronings poppodium Simplon heeft een nieuwe directeur, Hubert Nauta. “Ik ben geen veranderingsmanager”, zegt hij zelf. Maar dat er het één en ander gaat gebeuren, staat vast. “Er zal een zakelijke wind gaan waaien.”

Simplon kent een woelig verleden: financiële problemen, dreiging vanuit de gemeente met het stopzetten van de subsidie, het tijdelijk afschaffen van de dansavonden vanwege geluidsoverlast. “Simplon is door een diep dal gegaan en heeft daar een tik van gekregen. Dat kun je niet in één keer herstellen. Dingen die het hardst nodig zijn, hebben prioriteit”, zegt Nauta. Hij zal daarom eerst inventariseren waar de gaten in de organisatie zitten. En de samenwerking en het vertrouwen binnen het bedrijf versterken. “Maar wat ik tot nu toe aantref, is zeer bemoedigend.”

Daarna wil hij verder gaan kijken; aankloppen bij andere podia in de stad. Hij wil dat Groningse poppodia in de toekomst elkaar meer op hoogte houden, elkaar steunen en de programma’s meer op elkaar gaan afstemmen. “In plaats van elkaar beconcurreren, moeten we elkaar gaan versterken. Maar eerst mijn huiswerk maken, dan ga ik buitenspelen. Eerst moet alles intern op poten staan.”

Aan de eigen programmering zal Nauta niet morrelen. Simplon richt zich voornamelijk op hiphop en dance. Dat blijft zo. “Maar mocht in de stad de behoefte bestaan aan singer-songwriters, dan willen we die best op een zondag neerzetten.”

Met zijn rock ’n roll verleden is Hubert Nauta geen onbekende in de muziekwereld. Zo was hij onder meer roadie en heeft hij twaalf jaar lang als stagemanager in muziekcentrum Oosterpoort gewerkt. De muziekwereld heeft hij daarna verruild voor een functie als ambtelijk secretaris van de Ondernemingsraad in zijn stad. Achter zijn bureau in Simplon komen alle verschillende functies bij elkaar. “Het product, de muziek, is vertrouwd, maar ook de manier van werken. Ik voel me als een vis in het water.”

#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen