3VOOR12 groter dan YouTube, Last FM en MySpace (in Groningen) 3VOOR12 groter dan YouTube, Last FM en MySpace (in Groningen)

Band of Horses verslaat Arctic Monkeys

3VOOR12 groter dan YouTube, Last FM en MySpace (in Groningen)

Band of Horses verslaat Arctic Monkeys

Het is bijna eind januari 2007 en Nederland lijkt er in te berusten dat we het deze winter moeten doen met de twee dagen vorst die we deze week hadden. Op de valreep toch nog een jaarlijst van 2006: de Vera-Poll. Ook dit jaar stemmen ze in Groningen massaal voor 3VOOR12 als meest gewaardeerde website. We laten zelfs de grote jongens als YouTube en MySpace achter ons. En daar zijn we best trots op..

Band of Horses verslaat Arctic Monkeys

Two Gallants was het afgelopen jaar de beste show in Vera en Band of Horses maakte het beste album. Op de voet gevolgd door Arctic Monkeys. En in Groningen vinden ze Johan de beste Nederlandse band. Maar de website die in het hoge noorden het meest waardering oogst, is, net als vorig jaar, 3VOOR12. En daar zijn we natuurlijk heel trots op.

Het is een ware traditie. Terwijl de eerste maand van het nieuwe jaar er bijna op zit, komen de jaarlijsten van popzaal Vera binnen: de Vera-Poll. De Groningse popzaal roept in de eigen Vera-krant jaarlijks bezoekers en medewerkers van de zaal op te stemmen in tal van categorieën: voetballers, cartoons en film worden zelfs niet over het hoofd gezien. Peter Weening van Vera: ”Het is iets dat sterk leeft hier in Groningen. Honderden mensen sturen ieder jaar in. De Vera-Poll is een mooi fenomeen om het afgelopen jaar nog even op een rijtje te zetten.”

Ondanks de snel oprukkende populariteit van sites als MySpace en YouTube wist 3VOOR12 ze ook afgelopen jaar allebei het hoofd te bieden. “Het wordt saai,” mailde Vera-baas Peter Weening toen hij de uitslag naar de redactie stuurde. Daarmee doelde hij erop dat 3VOOR12 al eerder de lijst aanvoerde: “Volgens mij al een paar jaar op rij.”

De eerste winnaar van de Vera-Poll, 26 edities geleden, was de Duitse elektroact DAF. Weening: “En dan blijven de mensen maar zaggen dat wij een gitaartempel zijn. Belachelijk!”

Mensen die de uitslag willen nalezen kunnen dat vooralsnog alleen in het eigen clubblad van het podium doen. “Maar binnenkort ook op de site hoor,” verzekert Weening. Aan de titel Website 2006 is verder ‘eeuwige roem’ verbonden.

Internet site (dit jaar / vorig jaar)
1/1 3voor12
2/- Last FM
3/- Myspace
4/- Youtube
5/3 IMDB
6/2 Grunnenrocks
7/5 Hattrick
8/9 Nauticradio
9/10 Diobier
10/6 Pitchforkmedia

Overigens eindigde 3VOOR12 op 3FM op een eervolle tweede plaats. Of er komend jaar ook een notering zal zijn voor 3VOOR12.TV op Nederland 3, is nog even afwachten.

Het concert van Two Gallants werd trouwens door onze eigen Rob Bruijgoms / BUSHOK gefilmd en was te zien op 3VOOR12/Central. Een track van deze show staat nog altijd online.
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen