Nieuwe single van Zebra met remix van Kraak & Smaak's Ro Krom Nieuwe single van Zebra met remix van Kraak & Smaak's Ro Krom

‘Hij is niet alleen voor de Zebrafans’

, Matthijs Sorgdrager,

Nieuwe single van Zebra met remix van Kraak & Smaak's Ro Krom

‘Hij is niet alleen voor de Zebrafans’

Matthijs Sorgdrager, ,

Op Niet Verder, de nieuwe single van de Groningse reggaeband Zebra staat onder andere een remix van Ro Krom van Kraak & Smaak. Wat vindt de platenmaatschappij daar nou van? Zanger Marcel: "Die vreet alles wat wij ze voeren."

‘Hij is niet alleen voor de Zebrafans’

Groningen’s reggaeboegbeeld Zebra is weer bezig. Gooiden ze eerder dit jaar al hoge ogen met hun cd Emoties en het winnen van de Nederpopprijs, nu brengen ze de single Niet Verder uit, compleet met videoclip en negen remixen door bekende Nederlandse artiesten. Hoog tijd om even te informeren naar het hoe en wat. 3VOOR12/Groningen sprak met zanger Marcel en Trombonist Obed. Obed: "Waarom we zo'n single uitgebracht hebben? Ja, het was vooral toeval. Dirk Jan (saxofonist, red.) vroeg Ro Krom om een remix van het nummer te maken. En die was heel erg leuk." Marcel: "Via Ro Krom is het balletje gaan rollen. Hij heeft er onder andere Mark Baronner bijgehaald. Daarnaast hadden we zelf natuurlijk ook genoeg connecties. Toen is het een beetje uit de hand gelopen. Maar gelukkig hebben we een hele relaxte platenmaatschappij, die nooit zeikt en alles vreet wat wij ze voeren, haha!" Negen remixen: één nummer, negen artiesten. In hoeverre is deze single nog een product van Zebra? Obed: "De nummers op deze single zijn óók Niet Verder. Alleen zijn er af en toe wat dingetjes bij verzonnen of veranderd. Het is eigenlijk meer een combo. Iedereen kreeg alle vrijheid bij het maken van de remixen, dus is het ook een beetje hun product." Marcel: "Daarom heeft deze single ook voor een ieder wat wils. Hij is niet alleen voor de diehard Zebrafans. De versie van DJ Ro 369 is bijvoorbeeld een discoversie, en 10Kilobeats heeft er een hiphopnummer van gemaakt. Erg gevarieerd." Nieuwsgierig geworden naar Zebra? Donderdag 14 december presenteert de band Niet Verder in het Platformtheater. DJ Loekie draait plaatjes en Zebra treedt op. Verder staat de videoclip van Niet Verder op de site.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen