Kennismaking met het best bewaarde hiphopgeheim van Nederland Kennismaking met het best bewaarde hiphopgeheim van Nederland

Elke minuut doet je meer verlangen naar het album

, Jeroen Willems, Jeroen Willems,

Kennismaking met het best bewaarde hiphopgeheim van Nederland

Elke minuut doet je meer verlangen naar het album

Jeroen Willems, Jeroen Willems, ,

Wat een drukte. Onze verslaggevers hadden na twee dagen Eurosonic totaal geen kracht meer. Op Noorderslag werden daarom de kleine, volle zaaltjes gemeden en vaker de relaxte stoelen van de grotere zalen opgezocht. Maar of de beentjes echt rust kregen?

Elke minuut doet je meer verlangen naar het album

Al een tijdje circuleerde zijn naam op het ‘imaginary must see-lijstje’ van ondergetekende, en nu was het dan zover. Op Noorderslag werd kennisgemaakt met het best bewaarde hiphopgeheim van Nederland: Typhoon. En wat voor kennismaking! In een opwindende set van twintig minuten liet Typhoon zien dat de toekomst van de Nederhop nog steeds in Zwolle ligt. Samen met zijn zusje en dj NAV domineerde hij de FunX-stage en liet zien dat hij zich nu al met de grote jongens binnen het genre kan meten. Elke minuut van het optreden deed je meer verlangen naar het album dat eraan zit te komen. Wat een killerplaat wordt dat! Deze jongen heeft de uitstraling en de skills om één van de nieuwe fakkeldragers binnen het genre te worden. Voor die aangename kennismaking kwam ook deze redacteur erachter dat het tijdens deze editie van Noorderslag wel érg druk was. Zeker in de kleine zalen was het dringen geblazen. Bands als zZz en Stevie Ann werden daarom helaas gemist. Gelukkig was er in de grote zaal New Cool Collective Bigband, dat een ultrastrakke en rijk gearrangeerde set speelde. Misschien wat vroeg geprogrammeerd, maar verder niks op aan te merken. Misschien had de NCCBB beter het feestje van Kraak & Smaak in de kleine zaal af kunnen maken. Want daar barstte het feest vlak na middernacht goed los. Deze band lijkt een goede mix gevonden te hebben tussen soul, dance en funk. Daar zijn al veel Nederlandse bands (OlaBola, Mimezine en U-Gene en Oh Jay) naar op zoek geweest. Het is daarom ook goed om te zien dat veel prominenten uit die band in deze samenstelling terugkeren. De dj’s achter op het podium lijken niet veel toe te voegen, maar als geheel is het erg opwindend. De rest van de avond lijkt op een herhalingsoefening. Opgezwolle speelt een goede set, maar heeft het erg lastig met het meer rockgeoriënteerde publiek. Ook Racoon kan niet tot grote hoogten stijgen, en ook dit heeft deels met het publiek te maken. De grote zaal is voor zeventig procent gevuld met bakvissen die alleen maar wachten op het o zo mooie Love You More. Toch nog maar eens verder rondneuzen. Big Boy Caprice speelt In de Tunetribezaal, waar het al wat rustiger is geworden. Even bijkomen van Kraak & Smaak op de stoelen bij het podium. Big Boy Caprice onderscheidt zich door zijn eigen geluid, maar niet door het songmateriaal, dat nog te inwisselbaar klinkt. Veel toeren en alle festivals langs lijkt hiervoor het beste medicijn. Kijk uit Boris (of Bo-Rush): Big Boy Caprice komt eraan! Eén goede single en deze man gaat los. Maar nu even niet… Ik val in slaap. Tijd om naar huis te gaan. Welterusten.
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen