Het zweet staat op de muren bij ouderwets goede hiphopavond in Vera Het zweet staat op de muren bij ouderwets goede hiphopavond in Vera

Review optreden Raymzter, kubus en Sticks! 28-06-2005, VERA

, Ermo van Doorn,

Het zweet staat op de muren bij ouderwets goede hiphopavond in Vera

Review optreden Raymzter, kubus en Sticks! 28-06-2005, VERA

Ermo van Doorn, ,

Zwetend, springend, drinkend, schreeuwend, dat zijn een aantal woorden die slaan op het publiek tijdens het optreden van Raymzter, Sticks & Kubus.

Review optreden Raymzter, kubus en Sticks! 28-06-2005, VERA

In Vera hangt nog steeds die echte hiphopsfeer, ook op deze avond met veel, heel veel, jonge gezichten. Niet slecht natuurlijk en goed voor de scene! De zaal was half gevuld maar dat mocht de pret niet drukken. Iedereen ging los. Eerst even voor de mensen die iets gemist hebben, Sticks is één van de rappers van Opgezwolle, de succesvolle rapformatie uit Zwolle. Hij heeft een soloproject gedaan met producer Kubus en zij toeren nu samen met Raymzter. Deze rapper werd in één klap bekend met het nummer 'Kutmarokkanen'. Zijn tweede album is uit en vandaar deze promotoer, om te laten zien dat hij nog steeds de podia kan “rocken”. De beats van Kubus knalden er goed over en de rappers hadden er zin in. Sticks had Jawat meegenomen als backup MC en hij kreeg het publiek dan ook goed mee. “Het is mijn redding als Otis”... Met lines als deze liet Stickert zien dat hij inventief is met woorden. Iedereen wist dat te waarderen en steevast gingen handen in de lucht. Het is te gek om te zien dat het publiek plat gaat bij dit soort optredens. Niet langs de muur hangen met potten bier en stoer kijken. Nee, niks van dat alles, gewoon los op de drankvloer met je witte sportgympen. Raymzter zette de lijn gewoon door en kwam met zijn Amerikaanse (!) partner op het podium om een goeie, energieke show neer te zetten. Veel van zijn nieuwe plaat kwam langs en het jonge publiek leek bijna alle refreinen te kennen, wat een goede interactie gaf. De freestyle met Stickert als toegift viel natuurlijk in de smaak. Het is duidelijk, deze twee acts hebben het dak eraf gespeeld, het kan nog bij hiphop. Dj Lowpro zette de lijn verder door met een mix van fijne rapclassics en nieuwe platen. Daardoor bleven de mensen hangen, dansen en drinken! Ik zit nu alweer te wachten op het volgende wat er gaat gebeuren, KRS-one in de Oosterpoort?!
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Groningen