3voor12 Gelderland

Meer regionale bands in Kultuurhuis Bosch

Er wordt in Arnhem weinig aandacht besteed aan regionale bands

Als Arnhemse of Nijmeegse band hoor je in eigen stad veel op te treden. Kultuurhuis Bosch gaat deze bands de kans geven om een keer op een podium te staan. Het is toch geweldig om een regionale band als eerste in eigen stad te hebben zien optreden voordat hij doorbreekt?

Hoeveel bands zijn er in de regio Arnhem/Nijmegen? Ik zie ze nooit! Waarom treden deze bands zo weinig op in hun eigen stad? Wordt er wel voldoende aandacht besteed aan lokale bands? Dat zijn een aantal vragen die je regelmatig her en der kunt horen.

Het valt voor Arnhemse of Nijmeegse bands niet mee om aan een optreden in eigen stad te komen. Kultuurhuis Bosch wil hier verandering in brengen. De hele maand december barst het in Bosch van de Arnhemse en Nijmeegse bands. Het blijft niet alleen bij december, ook in 2005 zullen er meer en meer live optredens van bands uit de regio zijn. "Bosch wilde al een tijd meer bands uit de regio als voorprogramma boeken. Wij vinden dat er in Arnhem toch nog weinig aandacht wordt besteed aan regionale bands. Er is eigenlijk ook geen zaal of café die deze bands de kans geeft", aldus programmacoördinator Marcel.

Het aanbod van regionale bands is flink gestegen, merkt ook Kultuurhuis Bosch. Nieuwe regionale bands benaderen de Arnhemse zaal ook sneller. Marcel: "De kwaliteit van de demo's die we opgestuurd krijgen is meestal redelijk goed. Vaak zijn het bands met diverse bandleden van al bestaande of ter ziele gegane bands."

De komende maanden zijn in de Kultuurhuis Bosch de volgende regionale bands te zien. 3 december: Je Moeder, Sir-5-All en Huh? 10 december: Club Diana en Gitbox! 17 december: Männer ohne Nerven en Elstar 7 januari: Antillectual 14 januari: Liquid en The Analog Project 21 januari: High Time Amplifier Verwacht in februari: Caros Macumba & Barend Courbois

#news
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12